Conducerea Sălii Polivalente aka Ionuț Rusu și a Primăriei Cluj-Napoca dau dovadă de un spirit managerial ieșit din comun. Nimeni pe lumea asta nu știe să facă afaceri mai bune ca ei. Ca să înțelegeți despre ce este vorba, începem cu o povestioară de anul trecut.
În 2017, cu ocazia Campionatului European de Baschet, Sala Polivalentă a „suferit” o schimbare la față pentru a se încadra în cerințele FIBA. Mai exact, arena a fost extinsă la 9.300 de locuri, a primit îmbunătățiri la sistemul de sonorizare și climatizare și au fost montate mai multe panouri LED pe marginea terenului și între inelele de spectatori. Una dintre modificările pe care le-a cerut FIBA a fost montarea unui nou parchet, pe care l-a adus chiar Federația. La finalul competiției, administratorii Polivalentei au decis să nu cumpere parchetul de la FIBA, deși aveau această posibilitate. Așa că au montat la loc parchetul original al sălii, de o calitate extrem de slabă. De ce nu au cumpărat Primăria și Sala Polivalentă parchetul FIBA? Din cauză că era prea scump. Culmea că primarului din Florești, Horia Șulea, nu i s-a părut scump parchetul și l-a cumpărat pentru o sală de sport obscură din localitate. Prețul plătit de Primăria Florești pentru parchet a fost de 30.000 euro.
Anul trecut, 30.000 euro li s-a părut o sumă mare lui Ionuț Rusu & Co., dar acum aceeași trupă veselă de la conducerea sălii și a Primăriei scoate din bugetul local peste 208.000 euro (957.193 lei) pentru… parchet nou. A fost publicat deja, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, anunțul referitor la licitația pentru un „sistem pardoseală demontabilă din lemn masiv şi sistem baschet competiţional, mobil şi pliabil pentru Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca”. Până în data de 18 ianuarie 2019 sunt așteptate ofertele celor interesați.
Potrivit conducerii Sălii Polivalente, actuala pardoseală a ieșit din garanție, așa că ar trebui schimbată. Mai mult, echipa U-BT joacă la un nivel înalt, ceea ce presupune că e nevoie de condiții de joc profesionale.
Până anul acesta, Sala Polivalentă a mers mereu pe minus. În toamna acestui an a raportat pentru prima dată profit. Polivalenta a primit în primăvară 600.000 euro plus TVA în urma încheierii contractului cu Banca Transilvania. Pe lângă această infuzie de bani, sala a primit numele BT Arena. Tocmai această „perfuzie” cu bani ar putea fi motivul obținerii, în premieră mondială, de profit de către societatea care administrează Sala Polivalentă.
Citește și: