In vizor

Aeroporturile din Ungaria, luate cu asalt de românii care vin sau pleacă din țară. Ciceo: ”Am solicitat reluarea zborurilor spre toate țările din UE”

Ungaria a ridicat toate restricțiile de circulație, astfel că românii care vor să vină sau să plece din Spania sau Marea Britanie au luat cu asalt aeroporturile din Ungaria, atât cel din Budapesta cât și cel din Debrecen. În România deocamdată zborurile spre aceste țări sunt tot suspendate. 

Românii dezvăluie faptul că cea mai mare parte a pasagerilor care călătoresc din Ungaria sunt în aceste zile români. De altfel, ruta din Anglia spre România via Budapesta este de mult timp folosită de românii care vor să se întoarcă acasă. 

”Vreți să plecați din România și nu sunt zboruri? Recomand zborurile de pe aeroportul din Budapesta. Am plecat eu ieri, nici o problemă, nici la vamă, nici în aeroport. Menționez că erau mulți români, lumea gasește soluții pentru a putea pleca. Zboară atât Wizz, cât și Ryanair. Consultați lista plecări aeroport Budapesta! Se poate pleca si din Debrecen sau Varna!”, sugerează un român pe o pagina dedicată zborurilor.

 ”Nu am mai putut astepta ce ziceau ai nostri. Aeroportul era plin de romani, cred ca erau 70% romani”, impărtăștește un alt român.

”Nu este nici o conditie. S-au ridicat restrictiile in data de 17 iunie. Am intrebat eu vineri la Ambasada Romaniei in Ungaria, cu toate ca am sunat si la vama la unguri, si mi-au fost spuse aceleași lucruri”, potrivit unui alt călător.

Directorul Aeroportului David Ciceo a declarat că a solicitat deja reluarea zborurilor spre toate țările europene, fiind mult mai sigur pentru românii din Transilvania să zboare direct la Cluj, decât să aterizeze în Ungaria și apoi să vină cu alte transporturi în România.

”Chiar în condițiile autoizolării aici în Romînia sau în Marea Briatnie există interes pentru aceste zboruri. Sunt foarte multe persoane care zboară din Budapesta și Debrecen. Sunt zboruri spre Spania, Marea Britanie sau Belgia, de accea considerăm că se justifică să se reia zborurile către toate țările europene care au mai rămas. Foarte mulți români vin în Transilvania prin Debrecen. Nu considerăm că există vreun risc din moment ce toți acești pasageri vin prin Aeroportul din Debrecen. Noi Aeroportul din Cluj îndeplinim toate condițiile din punct de vedere al sănătății. Comparînd cu Aeroportul din Debrecen considerăm că este mult mai sigur dacă pasagerii vor veni din Londra direct la Cluj decât să aterizeze la Debrecen și de acolo să îi ia mai multe mijloace de transport. Din păcate, Ungaria are mult mai multe zboruri în acest moment deoarece au deschis zborurile spre foarte multe țări”; potrivit directorului David Ciceo.

Directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca mereu a susținut că principalul competitor este aeroportul din Budapesta, asta chiar dacă numărul zborurilor din capitala Ungariei este chiar dublu. Aeroportul din Cluj-Napoca a avut o scădere drastică a numărului de zboruri odată cu pandemia. Acum începe să își revină treptat, însă faptul că Ungaria a ridicat restricțiile mult mai repede este un dezavantaj foarte mare. Sunt clienți și fonduri importante pe care Aeroportul din Cluj le pierde în favoare celor din Budapesta sau Debrecen. Mai mult, în ultimii ani, cei mai mulți pasageri erau pe rutele din și spre Londra, practic cea mai importantă destinație pentru Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *