Focus

Aeroportul, singura societate a CJ Cluj, FĂRĂ BUGET. Tișe spune că a primit un proiect cu date false: „Vibrațiile de la pistă au modificat cifrele. Cert e că e DOSAR PENAL” – VIDEO

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca este singura societate din subordinea Consiliului Județean Cluj care a rămas fără buget la ședința de ieri în care a fost votat bugetul județului și al societăților și regiilor forului județean. Mai mult, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a tăiat microfonul consilierului Vladimir Mătușan, iar acesta l-a amenințat că îl dă în judecată. S-au aruncat și alte vorbe grele în timpul discuțiilor.

Nicio ședință de Consiliu Județean fără scandal dacă pe ordinea de zi sunt proiecte de hotărâre care vizează Aeroportul. În ședința de ieri când ar fi trebuit votat bugetul de venituri și cheltuieli al Aeroportului, lucrurile au degenerat în certuri și amenințări. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi din cauză că oamenii lui Tișe din Consiliul de Administrație al Aeroportului s-au îmbolnăvit fix în ziua când trebuiau să se prezinte la o ședință extraordinară pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății.

Citește și:

Alin Tișe, prin reprezentanții săi în CA al Aeroportului, sabotează bugetul instituției din subordinea sa

În timpul ședinței, Alin Tișe a ieșit la rampă cu ironii fine despre lucrurile ascunse de la Aeroport. Aceasta, după ce Ioan Haiduc, președintele Comisiei de Buget Finanțe din Consiliul Județean, a acuzat conducerea Aeroportului că ascunde profitul.

“Nu s-a întrunit Consiliul de Administrație pentru a vota propunerea. Vin foarte multe milioane de euro profit, față de zero din anii trecuți. M-am uitat la ritmul de creștere al zborurilor, parcă încetinește, nu crește în ritm extraordinar. Ne-am fi așteptat ca în acest an lucrurile să meargă ca și anul trecut. Profitul ascuns, care a fost ascuns, pentru a nu fi plătit Consiliului Județean. La bugetul propus în prima fază din nou profit zero. De ce? Ați prins la credite externe, ca să ascundeți din nou profitul, credite externe care nu se prind acolo, se prind în altă parte. După aceea ați modificat și l-ați retrimis. Practic, ați revenit la practicile de anul trecut. Nu e legal și nici corect. Dar se vede clar că profitul pe anul trecut a fost mai mult decât profitul pe toți anii la un loc. Nu poți să spui că anul acesta ai 17 milioane profit și la anul, zero profit. Eu înțeleg că nu vreți să îl dați la Consiliul Județean ca acționar, dar mai inteligent atunci. Nu ne considerați proști”, a afirmat Haiduc.

Replica scurtă a lui Tișe a ascuns ironii fine la adresa conducerii Aeroportului.

“Vai de mine, vorbiți de lucruri ascunse? Eu nu cred”, a replicat, ironic, Alin Tișe.

Scandalul pe tema bugetului acestei societăți a continuat la finalul ședinței, la capitolul „diverse”. Protagoniști, Alin Tișe și consilierul PSD, Vladimir Mătușan. Acesta din urmă l-a amenințat pe Tișe că îl dă în judecată după ce i-a tăiat microfonul și nu l-a lăsat să vorbească.

Urmăriți în materialul video de mai jos discuția dintre cei doi. Mătușan îl acuză pe Tișe că stă cu mâna ridicată de 5 minute pentru a lua cuvântul, dar a fost ignorat și cu microfonul tăiat. Mai mult, consilierul social democrat a precizat că nu ar dori să ajungă în situația să îl dea în judecată pe președintele forului județean pentru cenzurarea dreptului de a vorbi. Tișe a alimentat „focul” și i-a replicat lui Mătușan că nimeni nu îl mai ia în serios.

În video următor, Tișe insistă pe faptul că bugetul nu a fost votat pentru că e vorba de cifre false pe care le-a comunicat Aeroportului așa că a trebuit refăcut proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *