Politica

Adrian Oros, locul doi la Camera Deputaţilor pe lista PNL: “Clujenii au nevoie de parlamentari care să îi trateze cu respect, pentru asta am alături de mine cea mai puternică echipă, echipa USL”

Adrian Oros a fost desemnat ieri seară locul 2 la Camera Deputaţilor pe listele PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie. Deputatul liberal, cu toate că USL-ul s-a rupt în februarie 2014, continuă pe site-ul personal de campanie să promoveze imaginea alianţei care l-a înscăunat în Parlament. Aceeaşi Mărie cu altă pălărie, astăzi Adrian Oros cere voturile clujenilor în numele echipei PNL. Nu știm de nărav, dar părul știm că nu și l-a schimbat…

Născut în 1965 la Gherla într-o familie de oameni simpli, care au avut de suferit de pe urma regimului comunist, Adrian Oros a ajuns în Cluj în urmă cu 32 de ani, pentru a urma cursurile Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară. În PNL zice că a intrat în anul 2008. 

Crezul lui Adrian Oros despre ceea ce înseamnă să fii parlamentar în Romania: 

“Verticalitate şi onestitate sunt omul care ceea ce gţndesc aia spun şi doresc ca, aşa cum o fac şi acum, să mă plimb cu fruntea sus prin Colegiul meu, printre oamenii a căror încredere nu am înşelat-o. Discurs scurt şi la obiect, completat în egală măsură de fapte. Un bilanţ anual al activitatii mele, pe care sa îl prezint fiecărui om din colegiul meu. Mi se pare de bun simţ să vă informez asupra rezolvărilor pe care le-am gasit şi în acelaşi timp aştept să îmi adresaţi problemele Dvs. Apropiere de oamenii din colegiu –  consider că, odată ales, am o datorie faţă de comunitatea pe care o reprezint, deci trebuie să fiu prezent în comunitate şi să o reprezint în faţa oricăror organisme fie ca acestea sunt locale (Primăria, Consiliul Local) sau naţionale. Fac parte din cea mai puternică echipă politică pe care o are România, USL. Este echipa care va conduce Romania în urmatorii 4 ani şi echipa care, sunt convins, va aduce România la un nivel european”, afirma Adrian Oros în campania electorală din 2012.

La sfârşit de mandat, fostul prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Adrian Oros, se poate lăuda cu o activitate parlamentară modestă. Membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Oros a avut 36 de luări de cuvânt, 22 de declaraţii politice, 115 propuneri legislative, din care 16 promulgate, 38 de interpelări şi 14 moţiuni. Deputatul liberal s-a făcut remarcat în actualul mandat în urma scandalului „folcloristelor”, adică al dansatoarelor despuiate fotografiate la o conferință academică finanțată de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Aparent a existat o petrecere privată cu „spuma” masculină de la USAMV Cluj, iar Adrian Oros avea ca misiune să aducă câteva femei pentru a-i distra pe invitați.

“Pentru a nu implica Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca în disputa între mine, ca şi membru al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, şi unii reprezentanţi din Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, găsesc de cuviinţă să demisionez din funcţia de Prorector al USAMV Cluj”, a declarat în octombrie anul trecut Adrian Oros.

Adrian Oros s-a făcut remarcat prin faptul că pe fondul crizei  gunoaielor din Floreşti, alături de primarul comunei, a cerut Guvernului să îl demită pe prefectul “apolitic” Gheorghe Vuşcan. Liberalul îl acuza pe Vuşcan că abuzează de funcţia sa prin faptul că a atacat în contencios adminsitrativ majoritatea hotărârilor Legislativului local floreştean, blocând astfel o serie de proiecte imobiliare “aprobate” fără respectarea în totalitate a prevederilor legii, şi nu a dat curs iniţiativei lui Horia Şulea în vederea decretării stării de alertă.

Adrian Oros a fost declarat în martie 2014 incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate deoarece, timp de 4 luni, a deţinut atât funcţia de administrator al unei firmei private, cât şi pe cea de deputat.  Pe data de 21 octombrie 2014, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a judecat pe fond dosarul 2.291/2/2014 în care deputatul PNL Cluj, Nechita-Adrian Oros a contestat Raportul de evaluare nr.10314/G/II/12.03.2014 al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care deputatul clujean era declarat incompatibil. Instanţa a admis acţiunea şi a decis anularea raportului de evaluare al ANI. 

Adrian Oros va cere în luna decembrie votul clujenilor pentru un nou mandat de parlamentar. Nu sub sigla „celei mai puternice echipe, echipa USL”, așa cum susținea acum 4 ani, ci de pe lista PNL Cluj, partid născut din fuziunea prin absorție a celor care le-o dădeau în gură (PNL) cu cei care o primeau în gură (PDL) la alegerile parlamentare din 2012. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *