Politica

Adrian Năstase: "Angajarea lui Gușă s-a făcut și la recomandarea generalului Iulian Vlad, fost șef al Securității"

Adrian Năstase a vorbit, în sfârşit, despre cum l-a cunoscut şi pus în funcţia de secretar general al PSD pe toxicul Cozmin Guşă. Cum era de aşteptat (un fel de Secretul lui Polichinele), Cozmin Guşă avea „referinţe” bune de la fosta securitate a lui Ceauşescu. Fostul premier al României, spune că a fost de acord cu angajarea lui Gușă și la recomandarea generalului Iulian Vlad, fost șef al Securității.

„Eu am gândit atunci, am gândit bine, dar am greșit în alegerea pe care am facut-o, am gândit că este nevoie de un fel de city manager. De cineva care să gestioneze, să fie un administrator. Cozmin Gusa, venind in Kiseleff, a dorit să cucereasca puterea”, a spus la Metropola TV Adrian Năstase.

Întrebat cum a fost prima întâlnire cu el, acesta a precizat:

„Nu-mi aduc aminte cine mi l-a recomandat, dar stiu că am vorbit cu Dan Voiculescu, el (n.r.: Cozmin Gușă) lucra acolo. Si am mai vorbit cu generalul Vlad, stiam că generalul Vlad (n.r.: Iulian Vlad) îl știe destul de bine, și i-am cerut părerea. Opinia lui a fost favorabilă. Dar practic, venind la partid… când părinții nu sunt acasă, copiii încearcă să faca tot felul de prostii. El a încercat să construiască un alt centru de putere, și-a pus în cap toți liderii partidului. Comentariile lui au deranjat, relatia cu Ion Iliescu s-a tensionat foarte tare. A fost o greseală, privind înapoi. Ideea în sine era bună, dar alegerea persoanei nu a fost cea mai bună. Faptul că a dus apoi dosarele de la PSD lui Basescu a fost efectiv o tradare”, a spus Adrian Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *