Justitie

Adrian Groșan, vedeta din dosarul polițistului Liviu Șipoș, dat în urmărire generală! Instanțele din București ascund informațiile de la dosar!

Adrian Groșan, controversatul bistrițean condamnat anterior, a fost menționat în comunicatul DIICOT România ca fiind complicele fostului șef de la Crimă Organizată: Liviu Viorel Șipoș, cel care și-a făcut o firmă de detectivi particulari și care este arestat preventiv, fiind acuzat că folosea tehnică de interceptare pentru a colecta informații despre afaceriști clujeni. 

Perchezițiile la casa fostului polițist, la sediul firmei și acțiunea în care doi complici de-ai lui Șipoș au fost surprinși în timp ce intrau fraudulos în sediul unei firme (pentru a monta aparatura de interceptare) au avut loc la începutul lunii august. În totală discreție, anchetatorii din capitală au răscolit casa fostului polițist și au plecat cu acesta la audieri, obținând arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. În comunicatul oficial se vorbea despre reținerea a trei persoane și despre Adrian Groșan, care ar fi folosit o armă pentru a-l șantaja pe traficantul de droguri Sfârlea Torino (cel care a și denunțat gruparea lui Șipoș). 

„Fapta numitul Șipoș Liviu care, în luna decembrie 2019, împreună cu numiții NEAGU Nicolaie, ZAHIU Cosmin, LUPEA Emil Iulian și GROȘAN Adrian au constituit un grup infracțional organizat, coordonat de numitul Șipoș Liviu, în scopul comiterii, în perioada decembrie 2019 și până în prezent, pe raza jud. Cluj a infracțiunilor de șantaj, violarea sediului profesional, violarea vieții private, acces fără drept la un sistem informatic, fals informatic, transferul neautorizat de date informatice, lipsire de libertate în mod ilegal, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, respectiv, sub coordonarea liderului grupării Șipoș Liviu, membrii grupării infracționale având roluri bune determinate au lipsit de libertate și au șantajat persoane pe care le bănuiau că desfășoară acțiuni de trafic de droguri, au pătruns fără drept în sediile unor societăți comerciale unde au montat dispozitive de interceptare a discuțiilor purtate în mediul ambiental și au ascultat aceste discuții, au accesat fără drept sisteme informatice din care au transferat date informatice și au accesat date informatice la care nu aveau drept, falsificând motivele pentru care au accesat bazele de date, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 și 3 C.pen”, precizează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

Toate solicitările Ziar de Cluj cu privire la comunicarea încheierilor de ședință prin care s-a prelungit măsura arestului preventiv al fostului șef de la Crimă Organizată au fost respinse cu aviz negativ de la magistrații în cauză. Astăzi, Poliția Română arată că există un mandat de arest preventiv emis pe numele lui Groșan și că l-au dat în urmărire generală pe acesta. Colegii de la Clujust au semnalat faptul că Groșan este căutat de autorități și că s-ar afla în Valencia. 

Reamintim că avocata acestuia, Sonia Almaș, susține că la momentul la care au avut loc perchezițiile, Groșan nu avea nicio calitate în dosar. 

„Nu pot să înțeleg de unde și până unde s-a menționat numele clientului meu. Nu au fost efectuate percheziții la domiciliul acestuia, nu a fost chemat la audieri și nu îi cunoaște pe inculpații din dosarul acesta. Suntem curioși cum s-a ajuns la menționarea lui Groșan, ba că e arestat, ba că e reținut, ba că e complice, când acesta nu are nicio calitate în acest dosar”, a declarat atunci, avocata lui Groșan, Sonia Almaș. 

 

Citește și: Vecinul nostru, detectivul particular ex-comisar ANTIDROG…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *