Eveniment

Adjunctul șefului IPJ Cluj, Constantin Ilea, numit șef la IPJ Maramureș

După ce Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, șeful IPJ Maramureș a fost eliberat din funcție. Locul său va fi luat de Cătălin Ilea, adjunctul șefului IPJ Cluj.

MAi a anunțat „încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea”, potrivit agerpres.

Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.

De asemenea, Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, a fost eliberat din funcţie, cu acordul acestuia, iar continuitatea conducerii va fi asigurată de Inspectorul General Adjunct al Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica.

În cadrul şedinţelor de analiză managerială s-a hotărât şi înlocuirea conducerii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj, „pentru consolidarea capacităţii instituţionale a structurilor de suport operativ de pe raza Curţii de Apel Cluj”, dar şi înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş.

PS: Potrivit surselor Gazetei de ClujConstantin Ilea, comisarul șef adjunct al IPJ Cluj, și fostul șef al SIPI Cluj, conduce un autoturism furat de curând. Autoturismul a fost declarat furat în Italia, înmatriculat în Bulgaria și cerut de autoritățile italiene, apoi ajuns în București și cumpărat de comisarul șef adjunct Constantin Ilea. Într-o ţară putredă politic, condusă pe cumetrii, este normal că trebuia ca numitul să aibă măcar o „bubă” la activ.

Numai una?

CITEŞTE ŞI:

Numarului 2 in IPJ Cluj, comisarul-sef Constantin Ilea, i-a fost saltat carnetul pentru viteza. Patania a ramas in cerc restrans

Constantin Cristian Ilea, noul adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Cluj

UPDATE: Ziar de Cluj a publicat luni articolul:

Adjunctul șefului IPJ Cluj, Constantin Ilea, numit șef la IPJ Maramureș

în care s-au dat și niște link-uri la materiale de presă în care apare numele proaspătului șef al IPJ Maramureș, numit (detașat) ca urmare a fugii penalului primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, de rigorile legii. Un caz în care vajnicii purtători de chipiu ai MAI și-au făcut datoria atât de bine încât ne întrebăm de ce nu suntem primiți instant în Spațiul Schengen. Direct din spațiul nostru, Spațiul Șmengen.

Erau trei chestiuni acolo: apropierea de anturajul dubios a fostului șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, condusul unei mașini furate, lipsirea de permis pentru depășire de viteză.

A doua zi, comisarul dă un interviu portalului clujust.ro, unde zice ce dorește să zică, iar noi dăm link, că așa este frumos și bine să citească lumea cum se disculpă de ceea ce nu a fost deloc acuzat. Ceea ce este deranjant este modul în care un canal de știri scurse pe surse l-a preluat cu titlul ”Noul șef al IPJ Maramureș, numit după scandalul Cherecheș, dezminte un fake-news: Nu am fost audiat nici măcar ca martor în vreun dosar penal”.

Aceste cuvinte ”ne doare”, motiv pentru care dorim să le lămurim.

În legătură cu calitatea ”procesuală” din dosarul Uioreanu: nimeni nu l-a acuzat că ar fi avut vreo altă calitate în vreun dosar, decât cea de a fi în anturajul dubios al dubiosului ex-președinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu. Legătura dintre politicieni și polițiști este extrem de nocivă, s-a văzut inclusiv în cazul Cherecheș, datorită căruia a fost detașat la IPJ Maramureș (subliniem: detașat, o practică politicianistă anostă prin care șefii de IPJ sunt ținuți la îndemâna politicului). Deci, una se afirmă în presă, alta înțelege opinantul și sare să se disculpe de ceea ce nu e acuzat. ceea ce dă extrem de rău.

În legătură cu condusul unei mașini furate: nimeni nu i-a negat calitatea de cumpărător de bună credință, doar s-a semnalat că conduce o mașină furată. Prin urmare nu pricepem disculpările.

În legătură cu suspendarea permisului, dacă ne uităm în materialul care semnalează fapta, vedem că se reproșează lipsa de transparență a comunicării faptei și fapta în sine pentru care a fost sancționat preopinentul.

Care faptă: PESTE 100 DE KILOMETRI VITEZĂ ÎN LOCALITATE, nu dă deloc bine pentru un ditamai adjunctul al IPJ Cluj.

”Numarul 2 in IPJ Cluj, comisarul-sef Constantin Ilea, este pieton de circa 45 de zile, ne-au informat sursele Ziar de Cluj in exclusivitate. Si va mai fi 45. Acestuia i-a fost saltat carnetul pentru viteza in localitatea Livada, fiind surprins de agentii de la judet cu 103 kilometri la ora. Pare-se ca importantul sef de politie ar fi si vociferat cate ceva, dar agentii de la Rutiera au ramas fermi.”

Așa că insidioșeniile milițienești despre ”și dacă procedezi corect, ți se reproșează”, să le lase domnul Ilea pentru fraieri.