In vizor

ACUZE serioase la adresa Federației Centrul de Interes: Refuză să elibereze spațiul din clădirea fostei fabrici Tehnofrig și este în litigiu pentru înregistrarea abuzivă a mărcii „Centrul de Interes”

Un conflict intern între inițiatorii hub-ului artistic Centrul de Interes care funcționează în clădirea fostei fabrici Tehnofrig scoate la lumină informații cel puțin interesante despre Federația Centrul de Interes, condusă de Liviu Florian Ștefan. Astfel, aflăm că federația funcționează într-o clădire fără aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, că au expirat contractele de închiriere, dar conducerea federației refuză să elibereze spațiul. Mai aflăm și că este executată silit pentru datorii către și că a înregistrat abuziv marca „Centrul de Interes”.

Toate informațiile ne-au fost transmise de către reprezentanții Asociației Artiștilor Centrul de Interes CDI, alături de documentele doveditoare.

Redăm integral adresa transmisă de Asociația Artiștilor Centrul de Interes CDI:

Prin prezenta, Asociația Artiștilor CDI vă aduce la cunoștință – așa cum reiese din comunicarea cu proprietarul clădirii (fosta fabrică Tehnofrig) în care își desfășoară activitatea Federația Centrul de Interes condusă de Liviu Florian Ștefan – faptul că Centrul de Interes activează într-o clădire care nu respectă normele de securitate la incendiu și într-un spațiu pentru care s-a primit notificare de reziliere a contractului de închiriere.

Asociația Artiștilor CDI a fost unul dintre cei 7 inițiatori ai hub-ului artistic Centrul de Interes, alături de Asociațiile Baril, Bazis, Sabot, Fundația Culturală Intact, condusă de Liviu Florian Ștefan și Federația Centrul de Interes, condusă de același Liviu Florian Ștefan. Până la începutul acestui an, Centrul de Interes era în administrarea celor două asociații – Asociația Artiștilor CDI, care ocupa 1820 mp (ateliere de creație și spații de proiecte) și Federația Centrul de Interes, care ocupa 800 mp la etajul 4 al clădirii (spații expoziționale).

În urma rezilierii contractelor de închiriere de către proprietarul SC Tiparnița Prodexim SRL, Asociația Artiștilor CDI și-a încetat activitatea în clădirea Centrului de Interes și a eliberat spațiile închiriate. În ciuda nenumăratelor notificări primite din partea proprietarului, Federația Centrul de Interes refuză să elibereze spațiile închiriate și își continuă activitatea în clădire în mod abuziv.

Mai mult decât atât, cele două asociații conduse de către Liviu Florian Ștefan, Fundația Culturală Intact și Federația Centrul de Interes se află fie în procedură de executare silită pentru neplata chiriilor datorate Asociației Artiștilor CDI, fie în litigiu cu Asociația Artiștilor CDI pentru înregistrarea abuzivă a mărcii „Centrul de Interes” la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Atașăm documente doveditoare acestui email, în speranța că Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca nu își va lega în niciun fel numele de Federația Centrul de Interes și de practicile președintelui acesteia, Liviu Florian Ștefan.

 

Răspunsul transmis către Asociația Artiștilor CDI de către SC Tiparnița Prodexim este următorul:

La adresa trimisa de catre Asociatia Artistilor CDI prin care doriti sa aflati daca Federatia Centru de Interes a reziliat contractele de locatiune cu SC Tiparnita Prodexim SRL pentru spatiul inchiriat in cladirea situata in Cluj-Napoca, str.Fabricii de Chibrituri, nr.9A, va informam ca societatea noastra a reziliat de comun acord sau a trimis notificari unilaterale de reziliere catre toti chiriasii din cladire (inclusiv catre Federatia Centru de Interes)intrucat spatiile interioare din cladire nu respecta normele de securitate la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *