In vizor

Activistul clujean Călin Mărincuș, scandalizat de un eveniment care a avut loc sâmbătă la Centrul Cultural German: ”Fac spălare pe creier”

Activistul clujean Călin Mărincuș e foc și pară pe cei care doresc să ofere sprijin refugiaților și migranților. Sâmbătă, Călin Mărincuș a participat la un training gratuit, organizat în Cluj-Napoca de Centrul Internațional de Instruire în Domeniul Păcii și Dezvoltării (IPDTC). Ca să vadă cum se face o spălare pe creier, și-a explicat prezența Mărincuș. Activistul îi acuză pe cei care organizează astfel de evenimente că încalcă articolul 3 alineatul 4 din Constituția României.

,,Am venit sa văd spălarea pe creier făcută de două fete care nu sunt din România și le spun românilor cât de bine este sa primim acești falși refugiati care fac ravagii în toată Europa, și mai ales vin să ne spună din experiențele pe care le-au avut cu ei, toate pozitive, se pare. Însă, nu asta pot spune femeile din Germania, violate cu sutele, oamenii morți în atentate, la fel, cu sutele. Și tot ceea ce suportă Europa în acest moment din cauza acestei invazii islamice, la adăpostul unor politici bolnave. Nu cred că România va putea suporta ceea ce suportă francezii, belgienii, suedezii. Totodată, acest demers pe care îl face această doamnă este împotriva legilor și împotriva Constituției României. Pe teritoriul României nu pot fi strămutate populații străine, deci contravine Constituției României ceea ce se întâmplă aici”, a declarat Călin Mărincuș pentru Ziar de Cluj și NCN.

Mai mult, Călin Mărincuș afirmă că românilor ar trebui să le pese de copiii abandonați din orfelinate și de frații lor din diaspora, nu să învețe cum să integreze refugiații.

,,Noi avem în România 65.000 de copii în orfelinate care nu cunosc noțiunea de mamă, de tată și de familie. Cu adevărat traumatizati și sânge din sângele nostru.Doamna ne povestea de traumele suferite de refugiații care și-au părăsit țara și nu au stat să și-o apere. Totodată,  avem milioane de români care muncesc în alte țări, nu se aruncă în aer, nu trăiesc pe ajutoare sociale, care reprezintă diaspora noastră și noi ne-o dorim înapoi. În niciun caz nu o să stăm să invadăm alte țări, cum încearcă să ne spună această doamnă. Nu cred în integrarea populațiilor islamice în Europa și cred că o dovedește cursul istoriei, în ultimii doi ani, cel puțin”, a mai adăugat Mărincuș.

Călin Mărincuș este cunoscut de clujeni pentru crezurile sale naționaliste pe care nu ezită să le exprime în cadrul unor evenimente cultural-artistice. Evenimentul de sâmbătă a avut loc la Centrul Cultural German și s-a adresat persoanelor care lucrează cu refugiați și studenților interesați de științele politice, relațiile internaționale și alte domenii conexe. Training-ul s-a bazat pe experiența formatorilor – Claire Payne, fostă voluntară în taberele de refugiați din Moria și Souda, Grecia, și Dana Blackburn, expert în lucrul cu tinerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *