In vizor

Achiziție de criză: Boc plătește 100.000 de euro pentru 18 stații de autobuz verzi

Scris de 280

Cu fiecare nou contract adjudecat de către Primăria Cluj-Napoca se dovedește că situația financiară a municipiului nu este atât de gravă precum o prezintă primarul Emil Boc. Desigur că bugetul a fost afectat de această pandemie, dar dacă proiecte precum achiziția de stații verzi, care nu reprezintă o prioritate, continuă, atunci bugetul municipiului va supraviețui crizei.

Citește și:

Boc se plânge că bugetul a fost văduvit de 7,5 milioane de euro, dar continuă să arunce bani pe lalele, aparate de fitness sau iluminat festiv

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 18 stații de autobuz verzi de la o firmă din Slatina, Metalgan Company SRL pentru suma de 486.000 de lei. Practic fiecare stație de autobuz costă aproximativ 5500 de euro. 

Noile stații cu acoperiș verde sunt formate dintr-o structură metalică galvanizată, acoperișul și pereții se vor realiza din sticlă securizată fără vitrină publicitară și se va monta o bancă pentru șezut. Se vor achiziționa 6 stații cu pereți exteriori și 12 stații fără pereți exteriori.

Clujenii au reclamat că sunt multe stații în oraș care nu au refugiu, astfel că așteptarea în stații se face în ploaie, în vânt și în frig. Potrivit primarului, noile stații vor fi amenajate pe strada Bună Ziua și în Mărăști acolo unde actuala stație va fi dărâmată. 

Citește și:

Boc îi calcă pe urme lui Firea: Primăria cumpără 18 stații de autobuz cu acoperiș verde, deși încă mai sunt stații în care clujenii stau în frig și ploaie

”Cele 18 stații de autobuz verzi vor fi amplasate pe strada Bună Ziua, Acolo vor fi asemenea stații verzi. Vom avea stație verde și în Mărăști acolo unde se va demola stația de autobuz”, potrivit primarului Emil Boc.

Metalgan Company SRL, firmă abonată la contractele din bani publici

Metalgan Company comercializeaza produse de salubritate noi si second hand.Vindem o gama variata de pubele second hand, containere de gunoi si masini de gunoi.De asemenea suntem producatori de mobilier urban de cea mai buna calitate si la preturi foarte avantajoase.

Firma din Slatina deținută de Ganea Iulia Delena.a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 4.171.256 lei și profit de 250.147 lei.

Este o firmă abonată la banii publici având în vedere că în perioada 2015-2018 a avut nu mai puțin de 153 de contracte cu instituții publice, 149 achiziții directe și 4 licitații. În județul Cluj, firma a avut trei contracte la Turda în valoare de 65.578 lei.

 

 

 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 2 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 5 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 7 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 9 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 10 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE