In vizor

Abuz sau exces de zel? Poliţiştii locali îi amendează inclusiv pe deţinătorii de abonamente de parcare

Angajaţii Poliţiei locale a municipiului Cluj-Napoca, condusă cu mână de fier de către “pensionarul de lux” Marcel Bonţidean, îşi fac zilnic norma de amenzi aplicând sancţiuni inclusiv persoanelor care deţin abonamente de parcare. 

Poliţiştii locali ai primăriei Cluj-Napoca dau dovadă de exces de zel tocmai atunci când nu este nevoie. De parcă nu ar exista suficiente încălcări ale legii pe care să le sancţioneze în centrul oraşului, aceştia, pentru a-şi face norma de amenzi “impuse de sus” sancţioneză inclusiv deţinătorii abonamentelor de parcare. Un clujean a sesizat prin intermediul aplicaţiei MyCluj faptul că deşi deţine abonament de parcare, în calitate de riveran al străzii David Ferenc, a fost sancţionat contravenţional de către angajaţii poliţiei locale pe motiv că a blocat o cale de acces. Atunci când a încercat să le explice subordonaţilor lui Marcel Bonţidean care a fost motivul justificat pentru care a parcat „neregulamentar”, nu a fost luat în seamă.

“Sunt riveran în oraşul Cluj-Napoca şi locuiesc pe strada David Ferenc Nr.6. Deţin împreună cu familia autoturism proprietate personală. La începutul acestui an am achitat abonamentul de parcare riveran cu Chitanţa nr.1171/09.01.2017. În data de 27.04.2017 am parcat în faţă vecinului de la numărul 11 şi am lăsat în geam un număr de telefon în cazul în care trebuie să intre/iasă cu maşina. Am procedat la fel şi de altă dată şi nu au fost probleme. Colegii dumneavoastră de la Poliţia locală mi-au dat amendă pentru că am parcat în faţă unei cai de acces pe marcaj. În primul rând marcajul este şters iar alt loc de parcare nu am găsit. Dacă parcam pe o altă stradă din apropiere primeam din nou amendă deoarece abonamentul de riveran nu îmi oferă acest drept. Vă rog să îmi spuneţi ce trebuie să fac pentru a anula această amendă deoarece colegii nu au dorit să găsim o soluţie în momentul în care s-a întocmit contraventia cu nr. 40388. Pentru ce mai plătesc parcare de riveran dacă nu am loc de parcare nici ziua şi nici noaptea?”, a sesizat clujeanul prin intermediul aplicaţiei MyCluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *