Din oras

A treia strigare pentru arteziana din Piata Unirii

Fantana arteziana din Piata Unirii nu are noroc de un constructor serios care sa o reabiliteze. Municipalitatea clujeana a demarat o noua procedura de achizitie, a treia oara, pentru acest obiectiv. Licitatia lansata in februarie, dupa rezilierea contractului cu Eddan Construct a fost anulata in lipsa ofertelor conforme.

A treia oara poate fi cu noroc pentru arteziana din piata centrala a orasului. Primaria pune la bataie aproape 290.000 de lei pentru ca aceasta sa fie reabilitata, dar nu primeste oferte acceptabile.

Contractul cu Eddan Construct pentru reparatii capitale la fantana din Piata Unirii a fost semnat in luna mai 2013. Societatea din Campia Turzii a fost singurul ofertant al licitatiei. Firma a mai avut contracte cu institutii publice – a realizat o fantana arteziana in Campia Turzii, a efectuat reparatii la un corp al Spitalului de Recuperare, la mai multe unitati militare din tara, a reabilitat caminul cultural din Ceanu Mic si a construit o hala agroalimentara in Campia Turzii.

La aproape un an de la semnarea contractului, in 17 februarie 2014, Primaria Cluj-Napoca a lansat licitatia pentru “Servicii de proiectare si executie de lucrari pentru obiectivul de investitii: Reabilitarea fantanii arteziene situate in Piata Unirii din municipiul  Cluj-Napoca. Valoarea estimata fara TVA: 282,351.63 RON”. Reprezentantii Primariei recunosc ca au fost nevoiti sa lanseze o noua licitatie pentru ca au reziliat contractul cu firma din Campia Turzii.

“Contractul cu Eddan Construct a fost rezilitat datorita faptului ca acestia nu au respectat normele tehnice impuse de caietul de sarcini. Primaria Cluj-Napoca nu a efectuat niciun fel de plata catre Eddan Construct conexa cu acest contract”, au precizat acestia.

Numai ca nici acea licitatie nu s-a finalizat cu succes. Procedura a fost anulata in luna aprilie pentru ca “au fost depuse numai oferte inacceptabile sau neconforme”. S-a depus o singura oferta, in valoare de 256.920 de lei din partea SC Fountain Design SRL, din Zalau. Societatea a fost infiintata in 2012 si este controlata de Bogdan Topliceanu. Cifra de afaceri in 2012 era de 92.000 de lei, iar profitul net declarat 17.000 de lei.

Acum Primaria a lansat o noua licitatie, valoarea estimata a lucrarilor fiind de 282.000 de lei. Ofertele se deschid in 26 mai.

Fantana arteziana din Piata Unirii a costat 1,5 milioane de euro si a fost executata in 2009 de firma Iridium, in momentul reamenajarii intregii piete. De atunci au fost necesare mai multe reparatii, costurile fiind suportate din bani publici, deoarece firma intrase intre timp in insolventa. Aproximativ 90.000 de lei s-au cheltuit pana acum din bani publici pentru diversele reparatii.

Foto: decordepoveste.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *