Politica

A trădat Emanuel Ungureanu încrederea clujenilor plecând la USR Buzău? Ce zice Sălăgean, șeful USR Cluj

Emanuel Ungureanu a anunțat că va candida pentru o nouă funcție de deputat pe listele USR Plus Buzău, fiind alungat de votul intern al filialei clujene. USR Plus Cluj i-a întors spatele și l-au pus pe o poziție neeligibilă pe lista pentru Camera Deputaților. Ulterior Ungureanu a anunțat că părăsește filiala de la Cluj, nu înainte de a-și acuza chiar propiii colegi de partid că l-au sabotat. 

Președintele USR Cluj Cătălin Sălăgean a comentat pentru Ziar de Cluj candidatura lui Emanuel Ungureanu pe listele USR Plus Buzău, despre care afirmă cu nu o consideră o trădare a electoratului clujean, Ungureanu având susținători în toată țara. 

”El a spus că nu se va retrage și se va muta într-o altă filială. Nu știam în ce filială se va muta. Este alegerea lui. Oricare dintre membri USR se pot transfera în orice altă filială dacă ei consideră că e oportun, sau dacă se regăsesc într-o altă filială. Au ei motivele lor. Nu trebuie să își motiveze acest gest. Emanuel avea mulți susținători la Cluj, și are, dar are la fel de mulți și în restul țării. El a fost prezent cam peste tot în țară, a umblat prin toate spitalele, iar activitatea lui ca parlamentar a impactat la nivel national nu doar în Cluj. Totuși este o funcție publică de nivel national. Nu aș lua ca pe o trădare, ci el a căutat să-și maximizeze șansele pentru un nou mandat și acolo a găsit oportunitatea, să meargă la Buzău. A fost și o decizie în Biroul Național în acest sens, mai mult de atât nu am ce să comentez”, a declarat Cătălin Sălăgean. 

Emanuel Ungureanu a confirmat azi faptul că va deschide lista USR Plus Buzău pentru Camera Deputaților, președintele filialei din Buzău recunoscând că activitatea derulată de Ungureanu în ultimii patru ani ar trebui să continue. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *