Politica

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

Scris de 70

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului independent Adrian Dohotaru. Deși a câștigat mandatul pe listele USR, în noiembrie 2017 a părăsit partidul și a rămas neafiliat niciunui partid politic.

Acesta este primul său mandat. Din 2016 până acum, Dohotaru nu a avut o activitate deloc intensă. Mai degrabă el s-a remarcat prin inițiative civice locale prin diverse ONG-uri din care face parte. De asemenea, el este foarte activ și pe Facebook unde vorbește despre inițiativele sale legislative.

Potrivit datelor de pe site-ul Camerei Deputaților, parlamentarul clujean a avut 66 luări de cuvânt în plen, din care 39 au fost declarații politice; 124 de întrebări și interpelări; 5 declarații depuse în scris; 62 propuneri legislative, din care 22 au fost promulgate legi; 6 moțiuni.

Totalul celor 66 luări de cuvânt din plen este de 2 ore și 36 de minute.

Chiar dacă activitatea lui Adrian Dohotaru a fost destul de redusă, în fiecare lună a încasat o indemnizație serioasă. De exemplu, pentru luna septembrie valoarea indemnizației a fost de 10.951 lei.

Adrian Dohotaru spune despre el că este activist civic, cercetător și jurnalist. Mai spune că luptă pentru dreptul cetățenilor la oraș și crede în justiție socială.

“Mă bucur că în urma implicării mele civice, dar și a altor colegi alături de care am lucrat în echipă, spații publice au fost salvate, politici locale s-au îmbunătățit, unele evacuări forțate ale unor oameni nevoiași au fost evitate. Spre deosebire de mulți oameni din vechile partide, sunt cinstit și corect. Cred în lupta împotriva corupției, mai ales dacă acționăm asupra cauzelor sale structurale”, scrie Dohotaru despre el.

Dohotaru a popularizat la Cluj bugetul participativ, idee care a fost preluată de alte organizații civice și, în final, de Primărie.

Citește și: 

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE