Politica

A meritat să îi votați? Deputatul Florin Stamatian nu și-a convins nici colegii de partid să îl susțină pentru un nou mandat

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului PNL Florin Stamatian, ales pe listele PNL din 2016. Medicul Stamatian a candidat inițial pentru un loc în Consiliul Local CLuj-Napoca, ulterior primind un loc eligibil pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților. 

Medicul Stamatian nu a fost u  parlamentar foarte vizibil în spațiul public în ultimii patru ani, iar activitatea sa reflectă această absență. De altfel, liberalii nu îl mai susțin pentru un nou mandat, ceea ce l-a determinat pe Stamatian să își anunțe retragerea din politică. 

Bilanțul activității sale de deputat conține 49 de luări de cuvânt (în 45 de ședințe), 50 de decalrații politice depuse în scris, 98 de propuneri legislative inițiate, din care 35 pomulgate legi. A avut 40 de întrebări și interpelări și 25 de moțiuni.

Florin Stamatian este născut la Turda. Acesta a urmat cursurile Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, specializându-se în ginecologie. Stamatian face parte din vechiul PDL. Acesta a fost consilier local în primul mandat al primarului Boc, 2004-2008. Ulterior Stamatian a ocupat funcția de prefect al județului Cluj, în perioada 2009-2012. Stamatian este directorul Institutului Imogen.

În declarația sa de avere, Florin Stamatian a menționat că deține împreună cu soția un teren intravilan în Cluj-Napoca de 1000 mp, obținut prin cumpărare și partaj în anul 2000. Cei doi au o casă cu garaj de 400 mp, tot din 2000. Depuatul deține două autoturisme, un Peugeot din 2001 și un BMW X3 din 2007. Familia Stamatian deține tablouri și icoane în valoare de 20.000 de euro și bijuterii în valoare de 24.000 de euro. Florin Stamatian și soția lui au deschise mai multe conturi în lei la diverse bănci, acumulând 281.100 lei, 34.000 de euro și 8.900 de dolari. De asemenea, Stamatian deține și 300 de titluri de stat în valoare de 600.000 de dolari.

Florin Stamatian a obținut venituri de 137.256 RON din inemnizația de parlamentar, iar din activitatea de la Spitalul Clinic Județean a obținut 140.665. De asemenea, din calitatea sa de memru al Academiei de Științe Medicale a obținut 19.200 lei. Soția sa este administratorul firmei HATHOR SERVCOM care administrează cabinetul medical al soțului său, obținând un venit de 18.272 RON.  De asemenea, ea a obținut un venit 55.472 lei, pensie. Florin Stamatian a mai obținut venituri din dobânzile la titlurile de stat deținute în valoare de 24.000 de dolari. 

Citește și:

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

A meritat să îi votați? Csoma Botond îngroașă rândurile deputaților care au muncit puțin pentru bani mulți

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *