Politica

A meritat să îi votați? Deputatul Florin Stamatian nu și-a convins nici colegii de partid să îl susțină pentru un nou mandat

Scris de 179

Ziar de Cluj vă prezintă un serial despre activitatea celor 10 deputați și 4 senatori de Cluj din legislatura 2016 – 2020. Unii dintre ei candidează pentru un nou mandat, alții renunță la ideea de a mai reprezenta județul pentru încă patru ani. Cei mai mulți au încasat cam degeaba indemnizația de parlamentar. Vă miră cumva acest lucru? V-ați imaginat că o dată ce ați pus ștampila pe buletinul de vot, chiar vor face ceva concret pentru alegători? Dar, mai bine să vă prezentăm date clare despre activitatea lor din cei patru ani de mandat și astfel vă veți lămuri singuri ce au făcut (sau nu au făcut) pentru dumneavoastră.

În episodul de astăzi, analizăm activitatea deputatului PNL Florin Stamatian, ales pe listele PNL din 2016. Medicul Stamatian a candidat inițial pentru un loc în Consiliul Local CLuj-Napoca, ulterior primind un loc eligibil pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților. 

Medicul Stamatian nu a fost u  parlamentar foarte vizibil în spațiul public în ultimii patru ani, iar activitatea sa reflectă această absență. De altfel, liberalii nu îl mai susțin pentru un nou mandat, ceea ce l-a determinat pe Stamatian să își anunțe retragerea din politică. 

Bilanțul activității sale de deputat conține 49 de luări de cuvânt (în 45 de ședințe), 50 de decalrații politice depuse în scris, 98 de propuneri legislative inițiate, din care 35 pomulgate legi. A avut 40 de întrebări și interpelări și 25 de moțiuni.

Florin Stamatian este născut la Turda. Acesta a urmat cursurile Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, specializându-se în ginecologie. Stamatian face parte din vechiul PDL. Acesta a fost consilier local în primul mandat al primarului Boc, 2004-2008. Ulterior Stamatian a ocupat funcția de prefect al județului Cluj, în perioada 2009-2012. Stamatian este directorul Institutului Imogen.

În declarația sa de avere, Florin Stamatian a menționat că deține împreună cu soția un teren intravilan în Cluj-Napoca de 1000 mp, obținut prin cumpărare și partaj în anul 2000. Cei doi au o casă cu garaj de 400 mp, tot din 2000. Depuatul deține două autoturisme, un Peugeot din 2001 și un BMW X3 din 2007. Familia Stamatian deține tablouri și icoane în valoare de 20.000 de euro și bijuterii în valoare de 24.000 de euro. Florin Stamatian și soția lui au deschise mai multe conturi în lei la diverse bănci, acumulând 281.100 lei, 34.000 de euro și 8.900 de dolari. De asemenea, Stamatian deține și 300 de titluri de stat în valoare de 600.000 de dolari.

Florin Stamatian a obținut venituri de 137.256 RON din inemnizația de parlamentar, iar din activitatea de la Spitalul Clinic Județean a obținut 140.665. De asemenea, din calitatea sa de memru al Academiei de Științe Medicale a obținut 19.200 lei. Soția sa este administratorul firmei HATHOR SERVCOM care administrează cabinetul medical al soțului său, obținând un venit de 18.272 RON.  De asemenea, ea a obținut un venit 55.472 lei, pensie. Florin Stamatian a mai obținut venituri din dobânzile la titlurile de stat deținute în valoare de 24.000 de dolari. 

Citește și:

A meritat să îi votați? Steluța Cătăniciu, deputat PPU Cluj, după 4 ani în Parlament a avut activitate aproape zero

A meritat să îi votați? Deputatul independent Adrian Dohotaru, interesat mai degrabă de probleme locale decât de Parlament

A meritat să îi votați? Csoma Botond îngroașă rândurile deputaților care au muncit puțin pentru bani mulți

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE