De cartier

460.000 euro pentru amenajarea și extinderea zonei Expo Transilvania

Peste 2 milioane de lei pentru regenerarea zonei Expo Transilvania. Administrația locală a lansat licitația pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a studiilor de fezabilitate necesare proiectului de regenerare urbană a zonei Expo Transilvania prin amenajarea și extinderea Parculului Aurel Vlaicu, dar și a străzilor adiacente. Valoarea proiectului este de cca de 2.200.000 lei, fonduri din bugetul public. 

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia publică privind „Servicii de elaborare a Planului Urbanistic Zonal, expertizei tehnice, studiilor specifice tipului de investiţie, studiilor de fezabilitate şi documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a proiectelor tehnice, respectiv asigurarea asistenţei tehnice pe perioada de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul mixt de investiţii „Regenerare urbană a zonei verzi Expo – Transilvania: amenajare şi extindere Parc Aurel Vlaicu, amenajare străzi adiacente după conceptul walkable and smart – city şi contruire parking”. 

Valoarea estimată a proiectului este de 2.200.000 lei, bani din fonduri bugetare. 

Prin acest proiect integrat se dorește realizarea unui spațiu care, prin calitatea dezvoltării sale arhitecturale și funcționale, să satisfacă nevoile și exigențele utilizatorilor săi, locuitorii municipiului Cluj-Napoca, se arată în caietul de sarcini aferent proiectului. 

Proiectul de amenajare și extindere a Zonei Expo Transilvania include Parcul Aurel Vlaicu, Expo Transilvania și străzile adiacente: strada Dâmboviței, strada Ialomiței, strada Tribunul Vlăduțiu, Aleea Dâmboviței. Acestea vor beneficia de piste de biciclete, trotuare, echipamente cu tehnologie de tip Smart City (de exemplu bănci cu prize USB, stații pentru încărcarea mașinilor/ bicicletelor/ trotinetelor electrice, etc.), se mai arată în documentul citat.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul presupune crearea unor parcursuri coerente, cu condiţii confortabile de circulaţie şi traversare pentru pietoni şi atribute peisagistice: trotuare late, vegetaţie, mobilier urban, piste pentru biciclişti şi un parking. 

Licitația este deschisă până în 14 ianuarie 2021. Valoarea contractului este de 2,2 milioane de lei, cca 460.000 EUR. Durata contractului este estimată la o perioadă de 18 luni. 

Recent, Primăria a lansat și proiectul de reamenajare a zonei Piața Mărăști. 

CITEȘTE ȘISchimbări radicale în zona PIEȚEI MĂRĂȘTI: parking subteran, benzi dedicate și piste de biciclete

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *