Politica

A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Patriciu Achimaș, deputat-fantomă

Ziar de Cluj va analiza în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu (PSD) –

A fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.13 CLUJ din data validării: 21 decembrie 2020.

Activitatea parlamentară în cifre reflectă implicarea deputatului de Cluj Patriciu Achimaș în reprezentarea intereselor clujenilor în Parlamentul României.

Doar 2 luări de cuvânt în 2 sedinte – 

1 – cu ocazia depunerii jurământului de credință față de țară și popor de către deputați, în ședința solemnă a Camerei Deputaților din 21 decembrie 2020. 

2 – luare de cuvânt cu ocazia continuării dezbaterilor și adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 2 martie 2021. 

Propuneri legislative iniţiate: 3

A inițiat 3 propuneri legislative –

1 – martie 2021 – Propunere legislativă pentru completarea art.112 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 – Stadiu: la comisii

2 – martie 2021 – Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei – Stadiu: procedura legislativa încetata.

Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.75/2005 privind asigurarea calității educației – Stadiu: inregistrată

Moţiuni: 2

1 – „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos DăUNăTOR: ministrul Adrian Nechita Oros” – din 24 martie 2021 – Moțiune Respinsă

2 – „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor” – 10 februarie 2021 – Moțiune Respinsă. 

Pentru activitatea prodigioasă de reprezentare a intereselor clujenilor în Parlamentul României, Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu (PSD) obține o indemnizație lunară în valoare de – 11.194 lei. 

Deține funcția de secretar în cadrul Comisiei permanente pentru sănătate și familie. 

De asemenea, coordonează activitatea Grupului pentru combaterea cancerului în calitate de președinte de grup. 

Este membru în cadrul Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Este vicepreşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Haşemit al Iordaniei.
 

 

 

 

 

sursa foto: patriciuachimas-cadariu/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *