Din oras

A început o nouă ediție a mascaradei numite ”bugetare participativă”. OSĂ le implementeze Boc, ca și pe celelalte din edițiile mai vechi

Luni, 3 octombrie, s-a dat drumul la vot pentru o nouă ediție a mascaradei de PR numită ”Bugetare participativă” la Cluj-Napoca. Cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate, declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei. Au fost declarate eligibile 13 proiecte dintre cele 87 proiecte depuse.

  • Etapa unică de vot a procesului ajuns la a IV-a ediție, se va desfășura exclusiv online, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022.
  • Votul are loc într-o singură etapă, iar fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege câte un proiect din fiecare domeniu. La finalul etapei de vot vor fi selectate un număr de 5 proiecte, clasate în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

Pentru ediția din acest an a procesului de Bugetare participativă, Regulamentul procesului a fost modificat în urma analizei evoluției procesului efectuate de către reprezentanți ai Primăriei, pe baza sugestiilor primite de la cetățeni, dar și a studiului Centrului de Guvernare și Politici de Securitate din cadrul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană a Universității Babeș-Bolyai.

  • Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca pot vota.
  • Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022, cu sprijinul Primăriei.

La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” este amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de vot (de luni până vineri), între orele 09:00 – 16:00, funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să voteze și oferă informațiile necesare.

S-au aprobat proiecte cu inorogi și de ținut cu penseta, norișori pufoși și curcubee, iar cel puțin pentru unul dintre proiecte ar trebui să îi crape obrajul de rușine lui Emi OSĂ Boc: trotuar pe strada Negoiu. Dar OSĂ Boc este departe de a mai simți rușinea.

Pe ce se duc ”ideile” clujenilor? Pe lărgire trotuare, părculeț pentru câini, curățenie în creșe și grădinițe (zău? dar acolo nu se face curățenie, nu există personal?), garduri verzi și protecție în parcuri (zău? protecție în parcuri, dar unde sunt bonțidenii locali, la prima de osânză?), ceas solar (chiar așa?), digitalizarea serviciului de administrare a cimitirelor (că digitalizata Antonia își face manichiura și e la SPA, împreună cu Boc și restul găștii), stașie CTP la Cocoșul de Aur în Mănăștur (dar asta nu e treaba lui Neag și a CTP?), micro-păduri urbane (dar avem adevărate jungle de blocuri, de unde spațiu și pentru copaci?), stație de Byke în Iris (că aia dib capătul Bulevardului Muncii există dar nu prea se folosește), înlocuire panouri și inele de baschet în parcuri, picturi publice murale dedicate salvatorilor (ăștia tot în tematica proletcultistă au rămas).

În fine, s-au selectat numai proiecte unul și unul. Adică fâs. Praf în ochi.

dacă deschideți site-ul municipalității pe linkul: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte-in-implementare/, veți găsi 15 proiecte din etapele anterioare care sunt în ETAPA: DEMARAREA ACTIVITĂȚII, sau INCLUS ÎNTR-UN PROIECT MAI AMPLU AL PRIMĂRIEI. Adică având soarta cșădirii Filarmonicii, a Someșului navigabil, a Metroului, a amenajării Cetățuii șamd, toate minciunile de PR azvârlite de Boc cum OSĂ le facă Emil la Paștele Cailor.