Din oras

A fost demis Ilie Radu Băruță, directorul DRDP Cluj. Interimar a fost numită Crina Lăpușan, concediată de CNAIR în 2016, repusă în drepturi de Curtea de Apel Cluj în 2017

Despre cum se conduce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, Ziar de Cluj a mai scris. De exemplu, în momentul în care Directorul de investiții Dodan, finul lui Ilie Radu Băruță, directorul general regional al instituţiei a luat-o la pumni pe o șefă de serviciu din subordine. Cu acea ocazie am constatat că accesele de furie la locul de muncă sunt o practică de familie, însuşi Ilie Radu Băruță, într-un acces de furie, i-a smuls telefonul din mână unei angajate pentru a face verificări cu privire la anumite ”scurgeri de informații”. Ilie Radu Băruţă, în loc să stea în chirie la Cluj, se caza pe la hoteluri. Mass media a aflat, iar acesta şi-a suspectat subordonata de livrarea către presă a acestei informaţii.

Recent, Narcis Neaga, directorul CNAIR, i-a arătat pisica transferului aceluiaşi Ilie Radu Băruță, dacă nu intervine la problemele de pe DN18B. La începutul lunii septembrie, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a dispus intervenţia de urgenţă a DRDP Cluj pe DN 18B, după ce a constatat o gestionare defectuoasă a lucrărilor de întreţinere pe sectorul de drum Baia Mare- Târgu Lăpuş, aflat pe raza Secţiei de Drumuri Naţionale – Baia Mare.

“Vreau ca mâine să văd acolo primele camioane cu asfalt şi vreau să trataţi serios aceste lucrări. Este inadmisibil să lăsaţi un drum să ajungă în starea asta!” i-a transmis directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, directorului regionalei Cluj, Radu Băruţă, pe care l-a avertizat că va fi destituit din funcţie în cazul în care nu înţelege să îşi ia în serios atribuţiile.

C-o fi una, c-o fi cealaltă, c-o fi Raportul Curții de Conturi, ori problemele cu unele lucrări decontate și cu sumele cheltuite pe cazări la hoteluri și actualul apartament închiriat (motivul furiei de altă dată), cert este că s-a luat decizia de demitere din funcție a acestuia și de numire a unui director interimar pe numele său Crina Lăpușan. Despre domnia sa ştim doar că a dat în judecată CNAIR în anul 2017 contestând decizia prin care a fost concediată. În speţă: anularea deciziei de concediere nr.54031/17.10.2016, reintegrarea în funcţia deţinută anterior aceea de director adjunct juridic la DRDP Cluj, plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat din momentul concedierii şi până la reintegrarea în funcţia deţinută anterior şi obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată. Dacă în luna martie 2017 Tribunalul a decis să-i dea cu flit doamnei, în luna noiembrie a aceluiaşi an Curtea de Apel Cluj a decis să se anuleze decizia de concediere şi să o repună în drepturi.

Conform site-ului stiridecluj.ro, Ilie Radu Băruță a fost numit în funcţie la propunerea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în data de 25 august 2017. Conform sursei citate, şeful interimar al DRDP Cluj și-a semnat propriile deconturi de cazare, deși contractul colectiv de muncă din cadrul CNAIR interzice ca șefii să stea la hotel, decât în cazurile când sunt plecați în delegație. Cu toate acestea, în ciuda legii, Băruță şi-a auto-decontat servicii de cazare în sumă de 3.344 lei. Ca totul șă fie un mister complet, Băruță le-a interzis angajaților să spună unde anume este cazat, dar acest mister a ieșit la iveală din simpla lecturare a facturilor emise de hotel. Motiv pentru care, însuşi directorul național al CNAIR (pe atunci Ștefan Ioniță) şi directorul economic al CNAIR, Ionuț Mașala, prin adresa 14A/2017 i-au cerut în scris lui Băruță să își vadă de treabă și să nu mai solicite cazare la hotel deoarece legislația în vigoare interzice acest lucru. Aceştia i-au transmis lui Băruţă să își închirieze un apartament în Cluj-Napoca, dacă vrea să aibă unde să stea, și să semneze contractul de închiriere. Pe baza acestui document, Direcția Economică din cadrul DRDP Cluj i-a transmis lui Ilie Băruță să restituie sumele de bani plătite abuziv pe perioada 25 august – 25 octombrie, adică 3.344 lei.

”Având în vedere cele arătate, vă rugăm dispuneți măsuri în vederea restituirii sumelor decontate nejustificat”, se arată într-o adresă a Direcției Economice din cadrul DRDP Cluj.

Fotocredit: Stiri de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *