Justitie

A dat Alina Clapa ”clapă” șefilor Grup de Lux? Proces mare la Judecătorie

Alina Andaluzia Clapa, câștigătoarea unor importante concursuri de miss (Miss Intercontinental Romania 2010, Miss Turism Planet Romania 2011, Miss Bride Romania 2012) este acuzată că ar fi dat ”o clapă” celor de la Grup de Lux SRL, societate pe care funcționează agenția de imobiliare Remax. 

Clapa a fost dată în judecată pentru că nu a plătit 4500 de euro comision către agenția Remax, cu care a încheiat un contract de reprezentare pentru a vinde un apartament din Cluj-Napoca. Potrivit cererii de chemare în judecată, Alina Clapa nu a mai achitat comisionul și agenția mai cere de la aceasta 600 de euro penalități plus cheltuieli de judecată de peste 1453 de lei. 

„Comisionul stabilit de comun acord de către părți, potrivit art. 51 din Contract, a fost de 4% + TVA calculat asupra valorii tranzacției imobiliare materializată într-o convenție de înstrăinare, în concret comisionul fiind de 4.240 de euro + TVA.

În pofida faptului că subscrisa ne-am îndeplinit cu promptitudine obligațiile contractuale încă de la data de 29.09.2014, data semnării Contractului de vânzare cumpărare, reclamanta nu a înțeles să își îndeplinească obligația corelativă de plată a comisionului, cu toate că modul de stabilire a acestuia, ca de altfel și cuantumul lui, nu au fost niciodată contestate, fiind acceptate prin semnarea contractului”, arată cei de la Remax, în cererea de chemare în judecată.

Miss România susține că a dat banii agentului imobiliar

 

În apărarea ei, Alina Clapa susține că a respectat contractul încheiat cu Grup de Lux și a predat sumele stipulate în contract, cu titlul de comision, către agentul imobiliar de la Remax, Fodor Adrian. 

„Într-adevăr în calitate de client am încheiat cu SC GRUP DE LUX SRL în calitate de agenție, prin reprezentant Fodor Adrian, contractul de reprezentare exclusivă, în urma căruia Remax și-a asumat obligația de a identifica un terț interesat de dobândirea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Cluj-Napoca pe strada Nicoale Tonitza, iar subsemnata urma să achit comisionul negociat între noi conform contratului. Remax a identificat un terț cumpărător în persoana domnului Mărginean C., cu care am și încheiat un contract de vânzare-cumpărare, având ca obiect imobilul menționat mai sus. 

Înainte de încheierea contractului autentic, am încasat un avans în suma de 20.000 de euro. La aceeași dată, după ce am încheiat promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare, și pentru a sărbători tranzacția încheiată, împreună cu prietenul meu, Foghiș M., i-am invitat la masă pe reprezentanții agenției imobiliare cu care am colaborat, respectiv pe domnul Fodor Adrian și pe doamna Georj Nelida, ambii fiind angajați ai Remax, la momentul respectiv. La ieșire din restaurant prietenul meu Foghiș M. i-a înmânat personal domnului Fodor Adrian, reprezentantul Remax, în prezența martorei Georj Nelida, suma de 600 de euro cu titlu de avans pentru comisionul datorat, urmând să ne elibereze chitanța aferentă ulterior. 

La data de 29.09.2014, după ce am semnat contractul de vânzare-cumpărare în fața notarului, am încasat diferența în suma de 86.000 de euro de la cumpărători. Împreună cu prietenul meu l-am invitat pe domnul Fodor Adrian la noi în apartament și prietenul meu i-a înmânat suma de 1.800 de euro, reprezentând comisionul datorat conform contractului de reprezentare exclusivă. Acesta urma ca în ziua următoare să ne elibereze factura și chitanța pentru suma totală de 2.400 de euro reprezentând 50% din comisionul datorat și pentru a achita restul sumei de 50% din comisionul total”, a explicat Alina Clapa, prin avocată. 

Ulterior, Alina Clapa susține că nu a mai reușit să ia legătura cu Adrian Fodor pentru a achita restul sumei și că nu a fost contactată de niciun alt angajat al agenției imobiliare. Mai mult, aceasta a cerut audierea prietenul ei și a celor doi angajați ai REMAX, cărora le-a predat sumele mai sus menționate. 

 

 

Dosarul se află în curs de soluționare pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *