Justitie

A dat Alina Clapa ”clapă” șefilor Grup de Lux? Proces mare la Judecătorie

Scris de 3,220

Alina Andaluzia Clapa, câștigătoarea unor importante concursuri de miss (Miss Intercontinental Romania 2010, Miss Turism Planet Romania 2011, Miss Bride Romania 2012) este acuzată că ar fi dat ”o clapă” celor de la Grup de Lux SRL, societate pe care funcționează agenția de imobiliare Remax. 

Clapa a fost dată în judecată pentru că nu a plătit 4500 de euro comision către agenția Remax, cu care a încheiat un contract de reprezentare pentru a vinde un apartament din Cluj-Napoca. Potrivit cererii de chemare în judecată, Alina Clapa nu a mai achitat comisionul și agenția mai cere de la aceasta 600 de euro penalități plus cheltuieli de judecată de peste 1453 de lei. 

„Comisionul stabilit de comun acord de către părți, potrivit art. 51 din Contract, a fost de 4% + TVA calculat asupra valorii tranzacției imobiliare materializată într-o convenție de înstrăinare, în concret comisionul fiind de 4.240 de euro + TVA.

În pofida faptului că subscrisa ne-am îndeplinit cu promptitudine obligațiile contractuale încă de la data de 29.09.2014, data semnării Contractului de vânzare cumpărare, reclamanta nu a înțeles să își îndeplinească obligația corelativă de plată a comisionului, cu toate că modul de stabilire a acestuia, ca de altfel și cuantumul lui, nu au fost niciodată contestate, fiind acceptate prin semnarea contractului”, arată cei de la Remax, în cererea de chemare în judecată.

Miss România susține că a dat banii agentului imobiliar

 

În apărarea ei, Alina Clapa susține că a respectat contractul încheiat cu Grup de Lux și a predat sumele stipulate în contract, cu titlul de comision, către agentul imobiliar de la Remax, Fodor Adrian. 

„Într-adevăr în calitate de client am încheiat cu SC GRUP DE LUX SRL în calitate de agenție, prin reprezentant Fodor Adrian, contractul de reprezentare exclusivă, în urma căruia Remax și-a asumat obligația de a identifica un terț interesat de dobândirea dreptului de proprietate asupra imobilului situat în Cluj-Napoca pe strada Nicoale Tonitza, iar subsemnata urma să achit comisionul negociat între noi conform contratului. Remax a identificat un terț cumpărător în persoana domnului Mărginean C., cu care am și încheiat un contract de vânzare-cumpărare, având ca obiect imobilul menționat mai sus. 

Înainte de încheierea contractului autentic, am încasat un avans în suma de 20.000 de euro. La aceeași dată, după ce am încheiat promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare, și pentru a sărbători tranzacția încheiată, împreună cu prietenul meu, Foghiș M., i-am invitat la masă pe reprezentanții agenției imobiliare cu care am colaborat, respectiv pe domnul Fodor Adrian și pe doamna Georj Nelida, ambii fiind angajați ai Remax, la momentul respectiv. La ieșire din restaurant prietenul meu Foghiș M. i-a înmânat personal domnului Fodor Adrian, reprezentantul Remax, în prezența martorei Georj Nelida, suma de 600 de euro cu titlu de avans pentru comisionul datorat, urmând să ne elibereze chitanța aferentă ulterior. 

La data de 29.09.2014, după ce am semnat contractul de vânzare-cumpărare în fața notarului, am încasat diferența în suma de 86.000 de euro de la cumpărători. Împreună cu prietenul meu l-am invitat pe domnul Fodor Adrian la noi în apartament și prietenul meu i-a înmânat suma de 1.800 de euro, reprezentând comisionul datorat conform contractului de reprezentare exclusivă. Acesta urma ca în ziua următoare să ne elibereze factura și chitanța pentru suma totală de 2.400 de euro reprezentând 50% din comisionul datorat și pentru a achita restul sumei de 50% din comisionul total”, a explicat Alina Clapa, prin avocată. 

Ulterior, Alina Clapa susține că nu a mai reușit să ia legătura cu Adrian Fodor pentru a achita restul sumei și că nu a fost contactată de niciun alt angajat al agenției imobiliare. Mai mult, aceasta a cerut audierea prietenul ei și a celor doi angajați ai REMAX, cărora le-a predat sumele mai sus menționate. 

 

 

Dosarul se află în curs de soluționare pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 14 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 17 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 18 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 18 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 20 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 21 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 22 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 22 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 22 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE