Rautacisme

Emil Boc a inaugurat un bazin olimpic 100% eco pe Baza sportivă ”La Terenuri”. Îi zice: ”Sub Ape” și funcționează cu apă de ploaie. Ca promisiunile sale

Baza Sportivă ”La Terenuri” din Mănăștur a fost inaugurată pe repede-înainte de Emil Boc în vara anului trecut. Doar cât să bifeze că a terminat și el ceva într-un târziu și să ne arate cum e el omnisportiv: știe să dea în ”loabdă” cu piciorul, cu mâna, cu paleta șamd.

Normal, lucrarea nu este recepționată – nici nu ai ce să recepționezi, că e făcută ca să fie făcută, să scoată ochii unor ”bocalăi” și atât. Nu e prima dată când se inundă. Și după ploaia de azi noapte s-a transformat într-o mlaștină, după ce copacii de la baza pădurii au fost tăiați, iar apa din pădure se scurge pe terenurile de sport. Nu există lucrări de drenare, sau dacă există, sunt făcute ca pistele pentru biciclete:de nicăieri, către niciunde.

Clujenii care locuiesc în zonă spun că se așteptau ca după o investiție de peste șase milioane de euro baza sportivă să fie eficientă chiar și după o ploaie mai puternică sau după ninsoare.

”Vrei să ieși la alergat și trebuie să ieși cu cizme de cauciuc, să fii sigur că nu te întorci fleașcă acasă”;

”Eu nu mai cred în de astea, cu ‘cea mai bună calitate’. Dacă ar fi fost de cea mai bună calitate veneai să alergi sau să joci un tenis, nu să înoți”, sunt doar câteva comentarii la desele semnalări de neregului la această ”investiție” făcută pe repede-înainte..

Că nu este prima dată când ”baza” se inundă și se trabsformă în submarin după o ploaie mai zdravănă. La mai puțin de o lună de la deschiderea oficială a bazei sportive, aceasta a fost pur și simplu inundată peste noapte, semn că lucrările de canalizare au fost făcute de mântuială.

la terenuri 2.jpg

Sâmbătă, 21 ianuarie, un cititor ne-a semnalat faptul că, pe lângă canalizarea de proastă calitate, care nu face față unei ploi mai abundente, mai există o problemă care duce la inundarea terneurilor, și anume faptul că s-au tăiat copaciide la baza pădurii aflată la câțiva metri distanță de ansamblu de terenuri. Astfel că, în lipsa unui șanț de colectare a apei, ce trebuia construit la limita dintre pădure și baza sportivă, toată apa de pe versanți se scurge pe terenurile de sport.

”S-a inundat baza sportivă ‘La Terenuri’ din Mănăștur, toată apa din pădure vine la vale pentru că nu sunt canalizări. Pomii de la liziera pădurii au fost tăiați și așa au lăsat zona, goală”, a comentat doamna Milena Mărgăuan.

Măcar s-a ținut de cuvânt Boc și a dat în folosință un multiplex sportiv: terenuri și bazine de înot, două chestii într-una.

Sursa video/foto: Milena Mărgăuan