FOTOGRAFILA

Cluj-Napoca, paradisul granitului. Parcul din spatele Teatrului Național e o mare de pietroaie. Și atât, că tot nu e gata

Lucrările de amenajare a parcului din spatele Teatrului Național (Parcul Ștefan cel Mare) se lungesc de parcă ar fi domnia domnitorului al cărui nume îl poartă. Măcar acum primarul Emil Boc poate invoca scuza războiului: cataroaiele vin din Ucraina, țară aflată în război.

Ordinul de începere a lucrărilor la acest părculeț (că e o suprafață mică) a fost semnat de Emil Boc în 6 septembrie 2021 care, se bătea atunci cu cărămida viitorului apropiat cum că vom avea ”parcul la cheie” în maximum 10 luni. Zece luni au trecut, parcul nu e gata. S-a mai prelungit cu trei luni – tot nu va fi gata, dar, deh, acumai casus beli și între arme pietroiae nu se aduc.

Ce nu poate să ne explice Emil Boc, este mizeria de lucrare, transformarea unui loc plin de verdeață, într-unul care arată ca o carieră de piatră.

Noi știm la la țară, la Răchițele, o curte betonată înseamnă că omu-i gospodar, dar noi la oraș suntem obosiți de atâta beton, mai vrem și verde, altul decât cel vopsălit cu bidineaua pe asfalt.

Încă din starea de randare pe computer, propunerea de ”refacere” e o mizerie: