Primăria Cluj-Napoca propune un masterplan de dezvoltare a zonei bulevardului Muncii, pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare. În această perioadă au loc dezbateri publice pe această temă, urmând ca în 20 aprilie să fie anunțată soluția finală. Deocamdată primarul Emil Boc nu a comunicat o soluție clară pentru această zonă, dar cert este că nu mai dorește un haos similar cu cel din cartierul Bună Ziua unde s-a construit întocmai pe principiul zicalei care spune că a fost pus carul înaintea boilor.
De asemenea, Boc nu a ratat ocazia să arate cu degetul spre Primăria Florești care a autorizat deja celebrele blocuri din Pădurea Hoia, ale omului de afaceri Vasile Salanță.
Citește și:
„S-au creionat patru soluții, vom cântări cu avantaje și dezavantaje fiecare variantă și în 20 aprilie o vom comunica. Până atunci avem variante de lucru. Cert este că vrem planificare urbană, calitatea vieții și a locuirii la Cluj, vrem ca această zonă fundamentală economică și de locuire să aibă un viitor ca la carte nu așa ca alea din Hoia și Florești, blocurile alea care au apărut în buza Clujului. Evident nu sunt autorizate de Primăria Cluj-Napoca, dar genul ăla de activitate trebuie interzis cu orice preț în acest oraș, adică făcute lucrurile cu cap, planificate drumurile, bulevardele, școlile, grădinițele, creșele, parcurile, zonele industriale, să existe zone de protecție ca să nu pui casa lângă hala industrială șamd”, a declarat Boc, astăzi, într-o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni online.
Boc a precizat că în cazul bulevardului Muncii se va proceda la fel ca în Borhanci și Sopor, unde au fost oprite construcțiile până la elaborarea unui masterplan.
„După ce acest lucru este stabilit, prin investitorii publici sau privați se realizează construcțiile. Așa vom face și în Sopor. Am făcut planul mare, acum se discută cu proprietarii, stabilim toate aceste utilități, facem drumurile, bulevardele, terenurile pentru școli, grădinițe și apoi începem construcția și nu invers. Asta înseamnă calitatea vieții și preocuparea pentru un oraș care să aibă viitor. Așa facem și în Borhanci, așa facem și în Sopor și pe bulevardul Muncii. Pentru asta ne consultăm cu toți specialiștii cât timp este nevoie”, a spus Boc.
Cel mai mare eșec al Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește dezvoltarea urbană este cartierul Bună Ziua, unde au fost emise autorizații de construcție pe bandă rulantă, fără să se țină cont că nu există terenuri pentru școli, grădinițe și parcuri. Având la activ această experienţă negativă, Primăria a început să dezvolte masterplan-uri pentru celelalte zone de dezvoltare din oraș.