In vizor

7 școli din județul Cluj își reiau, de luni, activitatea cu prezență fizică

Începând de luni, 7 februarie, 7 unități de învățământ din județul Cluj, care au funcționat online din cauza cazurilor Covid înregistrate, își vor relua activitatea cu prezența fizică a elevilor, în urma hotărârilor adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța”- Structura 1 din municipiul Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Eugen Pora” din Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Henri Coandă din Dej, Școala Gimnazială „Gelu Românul” din comuna Dăbâca, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din municipiul Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca. 

Potrivit datelor centralizate de ISJ Cluj vineri, 4 februarie, la nivel județean 79,47% din personalul angajat este vaccinat (9.440 de persoane). Statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:

„Număr de unități de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată (conform art.6 (2),(7) din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/2021 (50% din totalul claselor unității sunt suspendate): 16;

Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/2021 (solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj): 3;

Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată: 660;

Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1721;

Număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar): 430.

Având în vedere prevederile de actualitate ale Ordinului Comun, emis de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, faptul că la nivelul județului Cluj numărul internărilor în spitale/ grad de ocupare este sub 75% (CLUJ_65,40%), 428 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj (PJ/AR), din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică.”

Ministrul Educației a anunțat o creștere cu aproape 20% a cazurilor de infectare, la nivel național, în rândul elevilor, față de săptămâna trecută, până la 32.100 (1,1% din numărul total), potrivit unei statistici publicate vineri seara.

Potrivit edupedu.ro, în privința angajaților, numărul celor infectați a ajuns în această săptămână la un maximum de 8.290 (3,07% din numărul total), cu 13,9% mai mare față de cel de vinerea precedentă, când erau 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar românesc pozitive.

Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, a tras vineri un semnal de alarmă privind numărul mare de îmbolnăviri în școlile care funcționează cu prezență fizică. 

Citiți și:

Școlile, deschise cu orice preț, în plin val pandemic? Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean: „Noi suntem o categorie de salariați sacrificați. Sunt foarte mulți profesori bolnavi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *