Din oras

51% promovabilitate la Bac, în urma simulărilor. TOP licee din Cluj cu cele mai bune rezultate

Media ratei de promovabilitate a simulării examenului de bacalaureat în județul Cluj a fost de 51,11%. Informatica este materia cu promovabilitate 100%, pe locul doi se află istoria cu 80% și limba română cu un procent de 77,79%. 

Liceele din Cluj-Napoca care au avut cele mai bune rezultate la simulare au fost Colegiul Național “Emil Racoviță” cu un procent de 91,14 %, Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” cu 87,96% și Liceul Teoretic “ Avram Iancu” cu 84,91 %. 

Valentin Cuibus, inspectorul general al ISJ CLUJ, a anunțat că începând de astăzi va organiza ședințe cu directorii școlilor generale și ale liceelor, pentru a stabili măsurile pe care trebuie să le ia pentru a crește rata de promovare. 

„Au început discuțiile cu directorii, de astăzi. Discuții cu directorii școlilor generale și ale liceelor privind măsurile pe care trebuie să le ia și analizele pe care trebuie să le facă, atât la clasa a 8a, cât și la clasa a 12 a, în funcție de ceea ce s-a întâmplat la simulări, pentru că diferența fiind foarte mare între examenul propriu-zis și simulare, atunci înseamnă că măsurile pe care le-am luat anii trecuți au fost corecte“, a declarat Cuibus, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *