In vizor

5 MILIOANE EURO a plătit RADP-ul lui Boc în doar 2 ani pe închirierea de utilaje din cauză că nu are cu ce munci

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca, cheltuie bani grei pe închirierea de utilaje cu care să lucreze la modernizarea străzilor și la manevrarea deșeurilor de pe platforma temporară de la Pata Rât. Periodic se organizează licitații pentru închirierea de diverse utilaje.

Ziar de Cluj a scris în ultimele luni despre achiziții punctuale. Astăzi vă prezentăm lista contractelor semnate de RADP Cluj-Napoca în perioada 2020 – 2021 pentru închirierea de utilaje pentru platforma de deșeuri și pentru străzi.

  • 8,6 milioane lei (1,7 milioane euro) este valoarea tuturor contractelor pentru platforma de deșeuri
  • 16,3 milioane lei (3,2 milioane euro) este valoarea tuturor contractelor pentru străzi

Lista contractelor pentru platforma de deșeuri:

Strasse Construct SRL Cluj-Napoca – firma este deținută și administrată de Dorel Nuț. Compania a fost înființată în 2011 și are obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Compania avea în 2020 un număr mediu de 22 angajați. În urmă cu doi ani, Strasse Construct avea o cifră de afaceri de aproape 1,9 milioane euro și un profit net de 683 mii euro. În 2019, valoarea veniturilor totale a fost de aproape 2 milioane euro și un profit net de 600 mii euro.

Camluk Plast este din Coroieni, județul Maramureș și are doi asociați: Adriana Ana Santa (80%) și Ana Camelia Stancu (20%). În 2020, a avut o cifră de afaceri de 328 mii euro, un profit net de 154 mii euro și 2 angajați.

Hasim Construct este din Luna, județul Cluj. Firma are un singur asociat: Simion Hetea. În anul 2020, firma a avut venituri totale de 3,5 milioane euro, profit net de peste 218 mii euro și 5 salariați.

Eco Smart Life este din Dej, județul Cluj. Are doi asociați: Simona Elisabeta Mureșan (67%) și Gabriel Sorin Chender (33%). În 2020, firma avea 500 mii euro cifră de afaceri, 49 mii euro profit net și 16 angajați.

Lista contractelor pentru străzi:

Drumuri și Poduri Județene SA Cluj, societatea Consiliului Județean, se află în faliment din septembrie 2021. În anul 2020, într-o încercare disperată de salvare, societatea a scos la închiriere propriile utilaje.

Citește și:

Societatea de Drumuri și Poduri Cluj își închiriază imobilele pentru a scăpa de FALIMENT