Din oras

450 de copii din familii defavorizate vor primi ghiozdane de la Primărie. Locuințele sociale se mai lasă așteptate

În ședința de Consiliu Local din 16 iunie se va vota proiectul de hotărâre „Privind alocarea sumei de 45.000 de lei de la bugetul pe anul 2021 al Direcției de Asistență Socială și Medicală, în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru un număr de 450 de copii proveniți din familii defavorizate.”

Primăria Cluj-Napoca bifează astfel și capitolul „asistență socială”, iar primarul Emil Boc se va putea lăuda la radio cu deviza Navy Seals, că „nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă”.

Potrivit site-ului casisocialeacum.ro, „în Cluj-Napoca există doar 475 de unități locative ce pot fi alocate ca locuințe sociale pentru solicitanți sau ca locuințe de necesitate în caz de nevoie. Raportată la numărul total de locuințe din Cluj (conform INS, 153.212 de locuințe), această cifră înseamnă un procent cât se poate de irelevant atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic: de 0.31%.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca au admis că fondul de locuințe sociale al municipalității nu este suficient pentru a răspunde nevoii din oraș în funcție de numărul depus de cereri (în jur de 400 pe an).

Date fiind resursele sale bugetare bogate, în ultimii ani administrația publică locală a luat câteva inițiative în acest sens, precum închirierea de pe piața privată, sau subvenționarea chiriei private. Însă acestea nu sunt soluții care să acopere nevoia. De aceea este nevoie de creșterea fondului locativ public prin noi construcții sau prin conversia unor clădiri aflate în proprietate de stat în imobile cu locuințe sociale.”

Cum e mai ușor să dai un ghiozdan, decât o locuință, deocamdată Primăria oferă doar ghiozdane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *