In vizor

45 de șoferi clujeni au rămas fără permis: s-au urcat băuți la volan și au depășit viteza legală

Polițiștii Serviciului Rutier Cluj, alături de formațiuni rutiere și de ordine publică au organizat acţiuni în întregul județ, cu scopul descurajării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație și impunerii unei conduite responsabile în trafic.

S-a urmărit totodată identificarea și luarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto aflați sub influența aloolului sau a substanțelor interzise, precum și sancționarea celor care reprezintă un pericol pentru restul participanților la trafic, din prisma încălcării regimului legal de viteză,  viteza excesivă reprezentând una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, la debutul acțiunii, echipajele au demarat activități pentru combaterea indisciplinei pietonilor.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate în total 456 de sancţiuni contravenţionale și au fost reținute 45 de permise de conducere.

26 dintre permise au fost  reținute pentru depășirea vitezei legale, iar alte 3 pentru consumul băuturilor alcoolice în limita contravențiilor.

În contextul acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și alte 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

Polițiștii Biroului Rutier Turda au oprit la data de 3 februarie a.c., în jurul orei 16.50, un conducător auto de 50 de ani, care a fost surprins cu aparatul radar având viteza de 119 km/h pe un sector de drum cu limita maximă de 70 km/h.

Cel în cauză se deplasa cu un autoturism pe raza localității Copăceni.

Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat concentrația de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind demarate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul Rutier au depistat un conducător auto, de 32 de ani, din municipiu, în timp ce se deplasa cu un autoturism în localitatea Copăceni, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.