Sport

2,8 milioane din bugetul local pentru U Cluj. Câți bani au primit celelalte cluburi sportive

37 de cluburi sportive din Cluj-Napoca au primit fonduri din bugetul local. Suma totală alocată este de 8,7 milioane lei. Din această sumă, mai mult de jumătate, mai exact 5,2 milioane lei, au mers către Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj (2,8 milioane lei) și Clubul Sportiv Universitatea (2,4 milioane lei) care include 21 de secții sportive. O sumă importantă, aproape 1,4 milioane lei, a primit și clubul de baschet U-BT.

Alocarea de fonduri este motivată prin succesul sportivilor la diverse competiții.

“Structurile sportive din municipiul Cluj-Napoca au o comportare bună în competițiile interne și internaționale. Mulți sportivi ai municipiului Cluj-Napoca sunt medaliați la campionatele naționale, Cupa României, campionatele balcanice, europene, mondiale și Jocurile Olimpice. În colaborare cu federații, structuri sportive, asociații județene pe ramură de sport, în fiecare an la Cluj-Napoca, se organizează competiții sportive de nivel local, regional, național și internațional”, scrie în proiectele de hotărâre privind alocarea de fonduri pentru cluburile sportive.

La începutul anului, 61 de structuri sportive au depus cerere de finanțare nerambursabilă de la bugetul local, valoarea totală a sumelor solicitate fiind de aproape 25 milioane lei. În urma analizei comisiei de specialitate, s-a aprobat finanțare pentru 48 de cluburi sportive. În luna martie, când s-a decis interzicerea organizării de evenimente sportive ca urmare a decretării stării de urgență, s-a amânat alocarea de fonduri.

Din cauza efectelor pandemiei și în urma deciziei comisiei de analiză și selecție din data de 15 mai, din 48 de proiecte ale structurilor sportive, beneficiarii au renunțat la un număr de 11 proiecte.

„Referitor la celelalte 37 de proiecte/programe pentru care s-a solicitat beneficiarilor propuși spre finanțare o declarație conform căreia se obligă să îndeplinească proiectul/programul și să respecte actele normative în vigoare referitoare la protecția persoanelor împotriva efectelor pandemiei de coronavirus Covid-19, acestea vor fi propuse spre finanțare Consiliului Local, conform deciziei de analiză și selecție din data de 23.06.2020. Având în vedere actele normative emise de autoritățile competente referitoare la protecția persoanelor contra efectelor pandemiei de coronavirus Covid-19, care la acest moment restricționează organizarea acțiunilor/activităților, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național, evenimentele propuse pentru care se alocă finanțări nerambursabile se vor desfășura cu condiția respectării prevederilor în vigoare la momentul organizării și desfășurării acestora”, scrie în proiectele de hotărâre privind alocarea de fonduri pentru cluburile sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *