Afacerea zilei

2020 a fost excelent pentru Eckerle Automotive. Compania a declarat profit net de 2 MILIOANE EURO – cel mai mare de la deschiderea fabricii din Cluj

Producătorul german de componente auto, Eckerle Automotive Cluj-Napoca, a mers foarte bine, anul trecut, din punct de vedere al profitabilității. În schimb, cifra de afaceri a fost în scădere față de anul 2019. Pe de altă parte, numărul de angajați a crescut ușor. Compania are capital exclusiv străin și a început activitatea din Cluj în anul 2003.

În 2020, Eckerle Automotive Cluj-Napoca a înregistrat venituri totale de 39,2 milioane euro, în scădere cu 9 milioane euro față de anul 2019. Cea mai mare valoare a cifrei de afaceri a fost rulată în 2018: 49,6 milioane euro. În 2003, primul an de activitate în Cluj-Napoca, Eckerle Automotive a avut încasări în valoare totală de 43 mii euro. Apoi, veniturile totale au crescut de la un an la altul.

Profitul net declarat anul trecut de nemții de la Eckerle a fost de aproape 2,1 milioane euro. Acesta este cel mai mare câștig net realizat de companie de la deschiderea fabricii din Cluj. 2019 și 2018 au fost doi ani cu profitabilitate redusă în comparație cu 2020. De exemplu, în urmă cu trei ani, compania a avut profit net de 615 mii euro, iar în urmă cu doi ani, profitul net a fost de 167 mii euro. 2017 a adus pierderi de aproape 1,4 milioane euro.

În ceea ce privește numărul de salariați, Eckerle Automotive a avut anul trecut 1036 de angajați, în creștere cu 53 față de 2019. Numărul de angajați din 2020 este cel mai mare din istoria fabricii din Cluj.

Eckerle Automotive este deținută de Eckerle Automotive GMBH Germania (74%) și Eckerle Holding GMBH Germania (26%). De altfel, compania din Cluj este subsidiara locală a grupului german Eckerle. Compania din Cluj este administrată de Andrei Daniel Trombițaș.

Eckerle are filiale în Germania, Ungaria, România, Mexic și China. Grupul are două divizii principale: divizia automotive, specializată pe tehnica de asamblare şi divizia industrie, specializată pe automatizare şi tehnologia maselor plastice.

Fabrica din Cluj-Napoca a fost deschisă în 2003, domeniul de activitate principal fiind fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. La Cluj-Napoca sunt asamblate dispozitive pentru funcţii de confort (ridicare geamuri, ştergătoare de parbriz), dispozitive pentru acţionare şi manevrabilitate (ABS, răcire) sau articole de masă (blocare uşă, valve de ventilaţie).

În 2015, Grupul Eckerle a investit peste 400.000 euro în extinderea capacităţii de producţie de la Cluj. Hala de producţie de 5.600 de metri pătraţi de pe Bulevardul Muncii a fost extinsă cu 700 de mp, iar numărul de angajaţi a crescut de la 800 la 900 de persoane.

Principalul client al Eckerle Automotive este Bosch. Produsele Eckerle sunt folosite pentru dotarea unor mărci consacrate de autovehicule cum ar fi Porsche, BMW, Audi, Nissan, Toyota, Ford, Land Rover sau Opel.

Eckerle a fost fondată în 1968 în Buhl/Baden. În 1991, s-a deschis divizia din Ungaria, în 2001 a urmat deschiderea fabricii din Mexic, un an mai târziu a fabricii din Cluj, iar în 2011 Eckerle a intrat și pe piața din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *