Afacerea zilei

2019 a fost cel mai bun an pentru compania IT 3Pillar Global Cluj-Napoca: profit de 1,3 milioane euro și cifră de afaceri 23,6 milioane euro

Compania IT 3Pillar Global Cluj-Napoca a crescut foarte mult din 2006 când și-a început activitatea în municipiu. Dacă în primii ani de activitate nu avea niciun angajat, în urmă cu doi ani a ajuns la aproape 500 de salariați. A crescut nu doar la capitolul angajați, ci și în ceea ce privește veniturile totale și profitul net. Firma din Cluj-Napoca oferă soluții IT pentru numeroase domenii de activitate, atât pentru clienți din România, cât și din SUA și alte țări.

3 Pillar Global a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 23,6 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare cifră de afaceri din 2006, anul înființării, până în urmă cu doi ani. Dacă în urmă cu doi ani, valoarea veniturilor totale depășea 23,6 milioane euro, în anul 2018 era puțin peste 21,1 milioane euro. În anul 2017, cifra de afaceri a companiei din Cluj era de 17,6 milioane euro, iar în 2016 era de 12,7 milioane euro. În primul an de activitate, 3pillar global a avut venituri totale de 176 mii euro.

Profitul net declarat de compania de IT în urmă cu doi ani a fost de aproape 1,3 milioane euro, față de aproximativ 1 milion euro în 2017 și 2018. În urmă cu cinci ani, 3pillar global a avut un profit net de 741 mii euro. În primul an de activitate, firma din Cluj a avut profit net de 41 mii euro.

În ceea ce privește numărul de angajați, 3Pillar Global a pornit la drum, în 2006, cu un singur angajat, apoi pentru o perioadă de trei ani nu a avut niciun angajat. În 2010, compania a avut 55 de salariați, iar în anii următori numărul de angajați a crescut constant. În 2019, compania avea 482 de angajați.

3Pillar Global Cluj-Napoca are asociat unic compania britanică 3pillar global UK LTD și este administrată de americanii Cristopher Kevin Golden și Howard David Dewolf.

3Pillar Global Romania face parte dintr-o companie internațională înființată în 2006 în Statele Unite ale Americii, care desfășoară operațiuni pe trei continente. În România, compania are trei centre: în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Birourile din România deservesc în principal clienți renumiți în sectorul lor de activitate pentru care compania dezvoltă soluții software în industriile media, educație, sănătate, financiar și securitate, printre care PBS – televiziunea publică din SUA, CARFAX – lider în furnizarea de informații sau Equinox – lanț de cluburi de fitness premium în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *