Afacerea zilei

2019 a adus profit de peste 1 milion euro pentru Agis Computer Cluj-Napoca. Firma deținută de Lorincz Istvan și Liviu Cristea este unul din cei mai vechi distribuitori de echipamente IT din România

Agis Computer Cluj-Napoca a intrat pe piața distribuției de computere și componente hardware în 1994, iar câțiva ani mai târziu a deschis o filială și în București. De-a lungul anilor, afacerea celor doi antreprenori Lorincz Istvan și Liviu Cristea s-a menținut și a ajuns anul trecut la valori importante atât în ceea ce privește profitul cât și cifra de afaceri.

Agis Computer a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane euro, în creștere cu aproximativ 2 milioane euro față de anii 2017 și 2018. În anul 2006, compania a avut cele mai mari venituri din ultimii 20 de ani, mai exact 46 milioane euro.

În ceea ce privește profitul, 2019 a fost un an bun pentru Agis Computer care a declarat un câștig net de peste 1 milion euro, față de 400 mii euro în urmă cu trei ani. În anul 2017, profitul net a depășit 1,2 milioane euro. În ultimii 20 de ani, profitul net declarat de companie a variat între 650 mii euro și 2,4 milioane euro.

În ultimii zece ani, numărul de angajați a fost de aproximativ 30.

Agis Computer este deținută de doi asociați: Lorincz Istvan (85%) și Liviu Cristea (15%). Firma este administrată de Lorincz Istvan.

Agis Computer este deja un nume consacrat pe piața de distribuție IT din România. Înființată în anul 1994 la Cluj-Napoca, Agis Computer a fost printre puținele firme „de provincie” care au rezistat de-a lungul tranziției și a remarcat la timp și corect importanța capitalei în algoritmul de distribuție, astfel că în februarie 1997 a deschis o structură logistică și în București pentru a putea acoperi eficient zona de sud și sud-est a României.
Potrivit site-ului companiei, deși, inițial, numele Agis a fost asociat cu distribuția de imprimante și consumabile, de-a lungul anilor aria produselor din portofoliu s-a extins în mod constant, astfel că în prezent Agis Computer este un distribuitor recunoscut de sisteme brandname, componente pentru calculatoare precum și o gamă largă de accesorii de birotică.

Patru firme sunt conectate direct de Agis Computer: Neodigital Cluj-Napoca (comerț cu ridicata al calculatoarelor, cifră de afaceri 6,8 milioane euro, profit net 48 mii euro, asociați Liviu Cristea și Lorincz Piroska); A Plus Company Domnești, județul Ilfov (comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau internet, cifră de afaceri 307 mii euro, profit net 1400 euro, asociat unic Liviu Cristea); Forinvest Cluj-Napoca (închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, cifră de afaceri 164 mii euro, profit 96 mii euro, asociați Agnes Lorincz Kiss, Attila Nemeth, Gabor Levente Nemeth, Liviu Cristea); Briodata Cluj-Napoca (repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice, cifră de afaceri 50 mii euro, profit 30 mii euro, asociat unic Lorincz Istvan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *