In vizor

2.000 de semnaturi pentru demiterea politistului din Floresti, acuzat de comportament abuziv

In numai doua zile s-au strans cele 2.000 de semnaturi fixate initial ca limita la petitia adresata autoritatilor pentru demiterea inspectorului de politie Nicolae Rus, cel care, solicitat de sotie, este acuzat de comportament abuziv fata de doi proprietari de caini.

In fapt incidentul s-a petrecut in 20 noiembrie, cand tinerii isi plimbau cainii – doi labradori – pe un camp din zona Eroilor, Floresti. Sotia politistului isi plimba cei doi copii intr-un carucior, impreuna cu mama sa, si s-ar fi speriat de unul dintre caini, care alerga liber. Aceasta si-a sunat sotul, care, venit la fata locului cu masina personala si fara uniforma, i-a legitimat si i-a retinut la fata locului pe cei doi tineri.

Petitia poate fi semnata in continuare si se adreseaza unei serii de institutii printre care Politiei Romane, Ministerului de Interne, IPJ Cluj, Prefecturii Cluj, dar si Ministerului Justitiei si Agentului Guvernamental pentru Drepturile Omului.

“Noi, semnatarii acestei petitii, oripilati de abuzul de forta si putere impotriva unui cetatean cinstit din Floresti, abuz comis de asa-zisul politist Nicolae Rusu, va cerem imediata destituire din functie a acestui individ, interzicerea de a se mai angaja in orice agentie pentru pastrarea ordinii (orice fel de Politie ) si trimiterea lui in judecata pentru : intimidare, abuz de putere si forta, atingerea si tinerea unei persoane in mod ilegal, hartuire verbala si fizica”, se arata in petitia initiata de Activistii pentru Drepturile Animalelor Romania.

Cu toate acestea, reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj nu au luat pana acum nicio masura si par sa fie de partea politistului.

“Politistul operativ prezentat in imaginile filmate era in timpul serviciului si a fost sunat de sotia sa, care i-a relatat ca in timp ce se afla cu copiii (gemeni de 9 luni) la plimbare, s-a speriat de un caine lasat nesupravegheat de stapanul sau, iar in urma unor discutii in contradictoriu cu proprietara cainelui, aceasta a amenintat-o ca va da drumul si celuilalt caine sa o muste. Ofiterul s-a deplasat la locul indicat si dupa ce si-a declinat calitatea, a solicitat proprietarei cainelui si unui alt barbat care o insotea sa se legitimeze. Acestia s-au impotrivit, afirmand ca politistul nu este in timpul serviciului, iar femeia a filmat cu un telefon mobil activitatile desfasurate de politist. Politistul a solicitat interventia unui echipaj din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Floresti, moment in care femeia respectiva a luat cei doi caini rasa labrador si a plecat, fiind identificata ulterior. Barbatul a fost condus la sediul politiei pentru identificare, acesta neavand asupra sa actul de identitate, iar cu aceasta ocazie a fost avertizat verbal cu privire la respectarea cadrului legal in vigoare”, au precizat reprezentantii IPJ, mentionand ca fac cercetari pentru a stabili daca modul de interventie al politistului a fost conform normelor in vigoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *