Din oras

Nici nu au fost recepționate lucrările de pe Universității, că deja trebuie înlocuite părți din pavaj

Clujenii care s-au plimbat pe strada Universității au remarcat că deja au apărut crăpături la unele plăci din pavajul montat recent. Lucrarea trebuie să fie finalizată până în 31 decembriew, însă  termenul a fost prelungit până în aprilie 2024.

„Am trecut pe strada Universității, unde se desfășoară un proiect de reamenajare al zonei. Am fost foarte surprinsă să constat că multe plăci din noul pavaj sunt rupte sau crăpate, montate defectuos și cu diferențe de nivel. Înțeleg că proiectul încă nu este recepționat, dar nivelul finisajelor și al manoperei lasă mult de dorit. Vă invit la o plimbare prin zonă”, a reclamat o clujeancă.

Primăria Cluj-Napoca recunoaște că au fost semnalate mai multe deficiențe la lucrările de pe strada Universității, dar că acestea vor fi remediate înainte de recepția lucrărilor.

„Precizăm că lucrările de modernizare a străzilor Universității și cele adiacente acesteia nu sunt recepționate și au fost semnalate mai multe deficiențe privind aceste lucrări. Odată ce condițiile meteorologice vor permite se va interveni cu lucrări de remediere a tuturor defecțiunilor constatate (înlocuiri pavaj, fisurate, crăpate, așternerea unui strat de nisip, etc.) și alte lucrari necesare”, potrivit Primăriei Cluj-Napoca.

Proiectul privind modernizarea străzilor Kogălniceanu și Universității trebuie finalizat în vară, apoi termenul a tot fost prelungit. Odată cu prelungirea termenului de execuția au crescut și sumele de bani alocate. Consiliul Local a tot votat majorări ale devizelor de lucrări. Însă Boc susține că atât termenul de execuție, cât și cheltuielile suplimentare sunt normale, și doar cei de rea credință nu vor să înțeleagă. Dar faptul că lucrarea a fost executată prost și că trebuie făcute reparații înainte ca măcar să fie recepționată, și asta e normal?

Citește și:

Șantierele de pe Kogălniceanu și Universității OSĂ fie gata în aprilie 2024. Din banii noștri se va plăti soclul Școlii Ardelene, că ăia ”europeni” s-au cam terminat