Din oras

15 iunie 2019, Ziua Z. Noua Dreapta și comunitatea LGBTQ se strâng în centrul Clujului: „Ne revendicăm drepturile!”

Centrul Clujului nu va fi ferit de tensiuni sâmbătă, pe 15 iunie. Ca și în anii precedenți, Noua Dreaptă și comunitatea LGBTQ se vor duela de la mică distanță, sub ochii trecătorilor și ai jandarmilor, într-o zi însorită de vară.

Piața Avram Iancu, loc de întâlnire al Noii Drepte

Cei de la Noua Dreaptă sunt nemulțumiți în acest an de faptul că Primăria a permis comunității LGBTQ să se „desfășoare” în centrul urbei. 

„Sâmbătă, 15 iunie 2019, în fața Catedralei Ortodoxe din Piața Avram Iancu începând cu ora 13:00 se va desfășura Mitingul pentru Familie, organizat de Asociația Noua Dreaptă și activiști implicați în campania pentru DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018.  Asociațiile culturale, creștine și civice sunt invitate în comitetul de organizare, la fel ca și toți românii care prețuiesc familia și valorile național-creștine. A venit momentul să apărăm decența și firescul împotriva batjocurii săvârșite de o minoritate gălăgioasă, formată din activiștii ideologiei neomarxiste și adepții homosexualității. Tergiversarea Referendumului pentru familie vreme de cinci ani și boicotul național săvârșit de partide și o parte din mass media relevă o 
politică discriminatorie față de majoritatea românilor, iar atitudinea agresivă anticlericală și disprețul față de creștinii „retrograzi” dezvăluie ipocrizia unei minorități care, în mod  paradoxal și ticălos, sub stindardul toleranței, justifică intoleranța.

Anul acesta s-a stabilit un precedent periculos: Primăria a permis ca parada homosexualilor să aibă loc în centrul istoric al Clujului, traseul trecând și pe lângă Catedrala Ortodoxă. Chemăm pe toți clujenii la Mitingul pentru Familie, să spunem un NU hotărât parteneriatelor, casătoriilor si adopțiilor homosexuale și să dăm voce celor 92% din românii care au votat DA pentru normalitate, DA pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, au transmis cei de la ND. 

Piața Unirii, fieful comunității LGBTQ 

În replică, cei care vor lua parte la marșul CLUJ PRIDE se vor aduna la ora 17:00 în Piața Unirii, la jumătate de kilometru de cei din Noua Dreaptă. 

„Marșul CLUJ PRIDE 2019 pleacă din Piața Unirii!

După doi ani de plimbare pro-activă pe malul Someșului, comunitatea LGBTQ locală își câștigă dreptul de a fi „oficial” vizibilă și în centrul orașului, acolo unde, între noi fie vorba, suntem prezenți zi de zi, de teamă, în invizibilitate. Sâmbătă 15 iunie, ne dăm întâlnire la ora 17.00 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de unde vom pleca pe traseul Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Bulevardul 21 Decembrie 1989, urmând să ne întoarcem și să sărbătorim în Piața Unirii, în inima orașului. Este nevoie și vom spune răspicat „Suntem aici” până când nu vom mai fi temă de campanie electorală și țapi ispășitori, până când cu toții ne vom bucura de drepturi egale și respect, până când orientarea sau identitatea noastră nu vor mai fi motiv de discriminare și vom fi judecați ca oameni, până când societatea nu se va mai bucura când unul dintre noi moare și până când hărțuirea de orice fel a persoanelor LGBTQ va înceta.

Suntem aici să revendicăm drepturile comunității LGBT din România. Oameni care nu ne cunosc ne întrebă de ce ieșim în stradă la Cluj. Pentru că avem dreptul! Ca orice clujean, avem și noi dreptul la întruniri publice. Suntem aici să le spunem celor care vor să asculte că România este locul în care trăiesc și familiile noastre, și prietenii noștri. Când oamenii ne spun să plecăm din țară, ne întrebăm: tu ți-ai dori să pleci de lângă persoanele dragi? Eu îmi doresc să rămân lângă ei. Suntem medici, profesori, avocați, casieri la supermarket, voluntari, electricieni, sportivi, actori sau ingineri, studenți ori elevi. Suntem aici.

Suntem aici pentru că ne dorim să ne cunoașteți pe noi așa cum suntem, și nu cum ne prezintă alții. Pentru că oricât de multă ură va fi îndreptată către comunitatea LGBT din România, știm că românii se vor sătura de știrile false și de instigările împotriva tuturor celor care sunt diferiți. Și toate acestea în numele unei religii care de fapt te îndeamnă la respect, nu la excluziune. Atunci când iubești, nu poți să greșești. Suntem aici pentru că nu vrem ca alții să mai decidă modul în care persoanele LGBT trebuie să își trăiască viața de familie.

Suntem aici pentru a da vizibilitate comunității LGBT din România. Fără stereotipuri și fără ură. Suntem aici pentru voi. Marșul CLUJ PRIDE face parte din festivalul CLUJ PRIDE 2019, eveniment ce își dorește să pună umărul la transformarea Clujului într-un oraș cu adevărat multicultural, tolerant și respectuos cu toți rezidenții săi, indiferent de diferențele dintre noi. Festivalul, inițiat și organizat de asociația LGBTQ clujeană PRIDE ROMÂNIA, va avea loc la Cluj-Napoca între 10 și 16 iunie.
#SuntemAICI #clujpride #clujpride2019 #prideromania”, se anunță în comunicatul Cluj Pride. 

Vom fi feriți de incidente?

Jandarmeria clujeană va face tot posibilul să țină lucrurile sub control, în condițiile în care anii trecuți nu au fost lipsiți de incidente. Reamintim incidentul din 2017, când actrița Oana Mardare a fost săltată de oamenii legii.

CITEȘTE ȘI: În cazul Mardare, verdictul Jandarmeriei Române este că jandarmii clujeni au acționat corect
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *