Din oras

1,2 MILIOANE EURO din bugetul local pentru covoare de protecție pentru locurile de joacă  

Scris de 280

Foarte multe locuri de joacă din oraș sunt degradate, învechite și cu aparate rupte, dar Primăria Cluj-Napoca se îngrijește de montarea de covoare de protecție. Va face o achiziție de 5.780.000 lei (aproape 1,2 milioane euro). În urma acestei proceduri, se va încheia un acord cadru cu o durată de 24 de luni, iar pe perioada derulării acestuia se vor încheia contracte subsecvente pe patru loturi.

Vor fi cumpărate dale din granule de cauciuc și borduri din granule de cauciuc aferente, dale cauciuc + benzi gazon artificial, covor turnat de cauciuc, tartan și produse conexe pentru aparatele de joacă, aparatele fitness si terenurile de sport betonate.

“În prezent locurile de joacă pentru copii din municipiul Cluj-Napoca sunt amenajate în proporție de 60% cu pavaje de cauciuc cu o vechime de peste 15 ani și ca urmare achiziția are ca scop înlocuirea acestor pavaje ce au ajuns la limita maximă de utilizare și asigurarea condițiilor optime pentru siguranța utilizatorilor spațiilor de joacă și agrement existente cât și pentru cele nou înființate”, scrie în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, dalele și covoarele sunt cumpărate cu scopul de a crește gradul de siguranță. Până acum, nici primarul Emil Boc și nici altcineva din Primărie nu a ieșit public cu vreun anunț privind modernizarea aparatelor de joacă din oraș. Se derulează doar contracte pentru întreținerea aparatelor, dar după cum Ziar de Cluj a scris de mai multe ori, aparatele de joacă sunt uzate și rupte, periculoase pentru copii.

Citește și:

Locurile de joacă ale Clujului: copiii de pe Aleea Tazlău au parte de noroi de cea mai bună calitate

„Calitatea vieții”, de negăsit în tristele locuri de joacă din Mănăștur

Copiii din Europa se veselesc în locuri de joacă cu tentă horror – FOTO & VIDEO

“În acest scop având în vedere că la această dată există aproximativ 304 locuri de joacă în parcuri, zone verzi, grădinițe și școli și circa 26 de locuri de fitness, realizate pe parcursul mai multor ani, se are în vedere amenajarea de sisteme de protecție antitraumă pentru creșterea siguranței în utilizarea echipamentelor din toate spațiile destinate mișcării în aer liber, cu o diversitate tot mai mare atât în ceea ce privește tipul de sistem de protecție ales cât și în ceea ce privește aspectul estetic”, scrie în caietul de sarcini.

Produsele ce fac obiectul licitației se doresc a fi achiziționate pentru a reduce riscul de accidentare la locurile de joacă pentru copii, fitness, terenuri sportive. Datorită caracterului amortizor al dalelor, acestea vor proteja utilizatorii aparatelor de joacă sau altor echipamente de agrement de eventuale accidentări grave la nivelul capului și scad riscul fracturilor. Datorită caracterului antiderapant se reduce riscul alunecărilor. De asemenea, sunt ușor de întreținut. Pentru a crește atractivitatea spațiilor de joaca și a celor pentru practicarea exercițiilor fizice în aer liber, acestea vor avea o paletă de culori diversă.

Prin finalizarea acestei proceduri, Autoritatea contractantă va reuși să acopere un segment din cererile locuitorilor municipiului, respectiv asigurarea conditiilor de siguranta in utilizarea dotărilor existente pe raza municipiului Cluj Napoca, în condiții tehnice corespunzătoare. Totodată prin această procedură Autoritatea contractantă încearcă să prelungească perioada de viață a aparatelor existente.

Una dintre sarcinile Serviciului Spații Verzi este înnoirea permanentă a dotărilor din locurile de joacă și fitness.

“În acest context Serviciul Spații Verzi continuă în fiecare an pe baza cerințelor utilizatorilor și ținând cont de tipurile noi de sisteme de protecție antilovire, apărute pe piața, dorește să achiziționeze dale din granule de cauciuc, dale cauciuc + benzi gazon artificial, cauciuc turnat, suprafețe din tartan si produse conexe pentru aparatele de joacă si fitness, terenuri sportive betonate existente atât pentru spațiile de pe domeniul public, precum și pentru creșe, grădinițe și scoli”, spun reprezentanții Primăriei.

Anul trecut, Primăria a atribuit un contract – împărțit pe 3 loturi – pentru întreținerea și amenajarea zonelor verzi și a locurilor de joacă din Cluj-Napoca, precum și a zonelor verzi din cimitire. Contractul are valoare de peste 120 milioane lei și a fost atribuit firmei Eco Garden Construct SRL.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 9 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 11 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 23 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE