In vizor

11 imobile vor fi construite pe fosta platformă industrială Tehnofrig

Scris de 1,394

În câțiva ani, fosta pltaform industrială Tehnofrig se va umple de blocuri de locuințe și clădiri de birouri. Un al treilea proiect imobiliar ce propune construcția a 11 imobile se află acum în dezbatere publică. 

”Incinta industrială a fostei platforme Tehnofrig evidențiază o structură internă mediocră, dezordonată, rezultat al unor dezvoltări în timp nesistematice iar infrastructura urbană este degradată. Activitatea industrială inițială a încetat, majoritatea spațiilor fiind complet neutilizate. Se propune restructurarea platformei industriale, desființarea fondului construit existent și dezvoltarea unui ansamblu rezidențial ce va cuprinde imobile de locuințe colective și imobile cu funcțiune mixtă cu regim de înălțime de la S+P+3E+R până la S+P+8E+R. Vor fi construite astfel 661 de apartamente cu una, două, trei sau patru camere și șase spații comerciale grupate în 11 imobile”, se aqrată în proiectul de hotărâre.

Sens giratoriu, pod nou peste Nadăș și zonă de promenadă

Investitorul va realiza un sens giratoriu la intersecția străzilor Maramureșului cu strada Nicolae Teclu și a unui nou pod carosabil peste râul Nadăș. Drumul de acces existent din strada Maramureșului ba fi transformat în stradă cu sens unic. Pe malul râului Nadăș se propune amenajarea unui zone de promenadă, o aleea pietonală și o pistă de biciclete.

Vecinii se opun acestui proiect

Constructorul și-a anunțat intenția de a dezvolta acest proiect încă din 2016, iar anunțul i-a nemulțumit profund pe vecini. Aceștia consideră că zona va fi mult prea aglomerată și traficul va fi mult îngreunat. Vecinii cred de asemenea, că regimul de înălțime propus este mult prea mare comparativ cu clădirile din jur.

Vecinii care locuiesc în casele din apropiere cred că intimitatea lor va fi profund afectată dacă locuitorii vor avea o imagine de sus a grădinilor în care ei își petrec timp alături de familii.

”Mă îngrijorează umbra, zgomotul, poluarea și lipsa intimității, transmite una dintre vecine. Nimeni nu ar mai fi dispus să îmi cumpere proprietatea având dezavantajele create de construirea acestei supraaglomerări urbane”, potrivit unei vecine.

Beneficiarul acestei investiții SC Geainv SA, controlată de oamenii de afaceri clujeni Horia Ciorcilă și Dorel Goia, mai are un alt proiect în apropiere, tot pe locul fostei platforme Tehnogrig, în spatele magazinului Dedeman. Acolo urmează să construiască trei blocuri de locuințe, o clădire de birouri și un magazin. În 2018 SC Geainv SRL a declarat o cifră afaceri  657 503 și un profit de 3. 145. 414 lei.

Pe aceeași platformă Nord Conforest SA Gilău, firma fraților Achilean au primit acordul de a ridica o clădire de birouri cu șase etaje.

Citește și:

Undă verde pentru blocul de șase etaje al fraților Așchilean de pe fosta platformă Tehnofrig

Treptat zona industrială va deveni o amintire, fiind transformată, la fel ca și alte platforme industriale din oraș în ansambluri imobiliare cu sute de apartamente și birouri. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  RUȘINE, BĂ, CIUCĂ! Escrocheria EUROCOMUNICARE continuă și sub mandatul premierului cu grade și doctorat plagiat. Ciucă a numit-o pe Alina Bârgăoanu pentru un nou mandat la Consiliul de Administrație al Institutului European
 • Acum 2 hours In vizor
  Bode, entuziasmat de o investiţie falimentară: „Felicitări Elena Udrea!”
 • Acum 3 hours Politica
  Ministrul Vasile Dîncu merge la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Pe lângă miniștrii Apărării din UE participă Secretarul general al NATO și ministrul ucrainean Oleksii Reznikov
 • Acum 3 hours Straineze
  SLUGA LUI PUTIN ÎN UE, Viktor Orban, bagă discurs cu ceardaș și kazaciok: ”Vestul vrea să înlocuiască copiii creştini pe cale de dispariţie cu migranţi din alte civilizaţii”
 • Acum 4 hours Din oras
  Urmărire ca în filme pe străzile din Cluj-Napoca. Un șofer a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor
 • Acum 11 hours Editorial
  U Cluj + CFR Cluj = Niciodată. Alin Tișe visează visul erotic al lui Ucu Rus și își semnează singur ieșirea din Istoria Clujului
 • Acum 17 hours Cooltura
  Filmul „Insula Muzicii”, un lungmetraj independent filmat și la Cluj, poate fi urmărit în aceste zile în cinematografe
 • Acum 18 hours Din oras
  Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»
 • Acum 18 hours Sport
  Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR
 • Acum 19 hours In vizor
  CUM NE-A CURENTAT STATUL: Scumpirea energiei a umflat conturile Hidroelectrica. Cu vânzări în scădere drastică, compania deținută de statul român anunță rezultate financiare record
 • Acum 19 hours Jos palaria
  Un exemplu pentru alte primării: La un an de la încheierea lucrărilor de reabilitare, Cetatea Bologa arată impecabil – FOTO
 • Acum 20 hours Din oras
  Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu
 • Acum 20 hours General
  SĂPTĂMÂNA ŞI DEMISIA: Dacian Cioloș își pregătește autodebarcarea din USR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE