In vizor

11 imobile vor fi construite pe fosta platformă industrială Tehnofrig

Scris de 1,394

În câțiva ani, fosta pltaform industrială Tehnofrig se va umple de blocuri de locuințe și clădiri de birouri. Un al treilea proiect imobiliar ce propune construcția a 11 imobile se află acum în dezbatere publică. 

”Incinta industrială a fostei platforme Tehnofrig evidențiază o structură internă mediocră, dezordonată, rezultat al unor dezvoltări în timp nesistematice iar infrastructura urbană este degradată. Activitatea industrială inițială a încetat, majoritatea spațiilor fiind complet neutilizate. Se propune restructurarea platformei industriale, desființarea fondului construit existent și dezvoltarea unui ansamblu rezidențial ce va cuprinde imobile de locuințe colective și imobile cu funcțiune mixtă cu regim de înălțime de la S+P+3E+R până la S+P+8E+R. Vor fi construite astfel 661 de apartamente cu una, două, trei sau patru camere și șase spații comerciale grupate în 11 imobile”, se aqrată în proiectul de hotărâre.

Sens giratoriu, pod nou peste Nadăș și zonă de promenadă

Investitorul va realiza un sens giratoriu la intersecția străzilor Maramureșului cu strada Nicolae Teclu și a unui nou pod carosabil peste râul Nadăș. Drumul de acces existent din strada Maramureșului ba fi transformat în stradă cu sens unic. Pe malul râului Nadăș se propune amenajarea unui zone de promenadă, o aleea pietonală și o pistă de biciclete.

Vecinii se opun acestui proiect

Constructorul și-a anunțat intenția de a dezvolta acest proiect încă din 2016, iar anunțul i-a nemulțumit profund pe vecini. Aceștia consideră că zona va fi mult prea aglomerată și traficul va fi mult îngreunat. Vecinii cred de asemenea, că regimul de înălțime propus este mult prea mare comparativ cu clădirile din jur.

Vecinii care locuiesc în casele din apropiere cred că intimitatea lor va fi profund afectată dacă locuitorii vor avea o imagine de sus a grădinilor în care ei își petrec timp alături de familii.

”Mă îngrijorează umbra, zgomotul, poluarea și lipsa intimității, transmite una dintre vecine. Nimeni nu ar mai fi dispus să îmi cumpere proprietatea având dezavantajele create de construirea acestei supraaglomerări urbane”, potrivit unei vecine.

Beneficiarul acestei investiții SC Geainv SA, controlată de oamenii de afaceri clujeni Horia Ciorcilă și Dorel Goia, mai are un alt proiect în apropiere, tot pe locul fostei platforme Tehnogrig, în spatele magazinului Dedeman. Acolo urmează să construiască trei blocuri de locuințe, o clădire de birouri și un magazin. În 2018 SC Geainv SRL a declarat o cifră afaceri  657 503 și un profit de 3. 145. 414 lei.

Pe aceeași platformă Nord Conforest SA Gilău, firma fraților Achilean au primit acordul de a ridica o clădire de birouri cu șase etaje.

Citește și:

Undă verde pentru blocul de șase etaje al fraților Așchilean de pe fosta platformă Tehnofrig

Treptat zona industrială va deveni o amintire, fiind transformată, la fel ca și alte platforme industriale din oraș în ansambluri imobiliare cu sute de apartamente și birouri. 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE