Sport

100.000 de euro, puși la bătaie de Primăria Cluj-Napoca pentru meciul de FED Cup dintre România și Rusia. Toba lui Boc, scoasă din vitrină

Scris de 252

România va juca în FED Cup (tenis feminin) contra Rusiei, pe 7 și 8 februarie 2020. Partida se va disputa, desigur, la Cluj-Napoca, templul tenisului românesc. 

Nu ar putea să se joace altundeva, în condițiile în care Simona Halep e fan Emil Boc și Emil Boc e fan Simona Halep. Dacă îl mai adăugăm pe inegalabilul Ion Țiriac, pregătit să ofere Clujului un turneu WTA contra modicei sume de aproximativ 1.5 milioane de euro, alegerea a fost relativ simplă.

Astfel, în ședința de consiliu local de astăzi, cetățenii și consilierii locali vor fi informați (de aprobat a fost deja aprobat) în ce condiții se va desfășura meciul dintre România și Rusia la Cluj. Mai exact, cât va costa o nouă felie de circ pentru plebe. Pentru că, se știe încă de pe vremea împăraților romani, dai poporului pâine și circ, trăiești mai mult. 

Așadar, din proiectul de hotărâre 78d aflăm că „în parteneriat cu Federația Română de Tenis”, Primăria Cluj-Napoca va organiza în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca meciul de FED Cup. Dacă tot am pus parchet de 200.000 de euro „ca în NBA”, de ce nu? De fapt nu, parchetul de NBA e irelevant la tenis. 

Un alt argument „solid” în organizarea acestui meci e tradiția seculară în tenis a Clujului. Alături de Roland Garros și Wimbledon, la Cluj-Napoca se organizează meciuri de tenis încă din 2013. Mai mult, lumea se adună atunci când Simona Halep joacă tenis. Singura problemă la acest meci de FED Cup, Simona Halep s-ar putea să nu joace. Detalii tehnice. 

Când vorbim despre sume, întregul eveniment va fi susținut cu 100.000 de euro (defalcat, 30.000 servicii de pază și 27.000 suprafața de joc). La nivel de zvon, părinții care nu au prins un loc în creșă ar putea primi un bilet gratuit la eveniment. 10.000 de oameni, amatori de tenis, vor fi fericiți. Restul de 490.000 pot rămâne cu problemele lor, care se „vor rezolva” în următorii ani. 

Să privim, totuși, partea plină a paharului. Primul toboșar al țării, Emil Boc, va avea ocazia să facă galerie cu prietenii din primărie așa cum doar el știe. Victoria e asigurată.

Foto: Fanatik.ro

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 21 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE