Din oras

10 milioane de euro pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

După doi ani de la preluarea Parcului Feroviarilor, Primăria abia a reușit să finalizeze studiul de fezabilitate. Al doilea parc ca și mărime din Cluj se află de ani de zile într-o stare avansată de degradare, iar clujenii sunt văduviți de un important spațiu verde. După ce primăria va reuși să demareze lucrările, va dura încă doi ani până ce parcul va fi modernizat. 

Proiectul de modernizare a Parcului Feroviarilor înaintează cu viteza melcului. După ce a fost nevoie de ani de zile pentru a fi preluat de către Primăria Cluj-Napoca în sfârșit în 2017 acest parc a intrat în proprietatea municipalității. Un an mai târziu a fost anunțat câștigătorul concursului de soluții. Abia acum, după un an și jumătate primăria a finalizat studiul de fezabilitate ce urmează să fie aprobat de Consiliul Local. Urmează apoi licitația pentru execuția proiectului și lucrările propriu-zise care sunt estimate să dureze 22 de luni.

Primăria Cluj-Napoca vrea să investească 49.620.995,26 lei (aproximativ 10,5 milioane de euro) pentru modernizarea Parcului Feroviarilor.

Proiectul presupune înlocuirea băncilor aflate într-o vizibilă stare de degradare, loc de joacă, aparate de fitness, rastele pentru biciclete, cișmele cu apă, vitrine iluminate. De asemenea, vor fi amenajate două lacuri ce vor avea rolul de contemplație și relaxare. Acesta este momentul în care Boc va putea contempla asupra tuturor proiectelor promise și nerealizate.

Clujenii mai au de așteptat până ce zona va fi scoasă din mizerie și degradare. Proiectul prevede inclusiv amenajarea malurilor Someșului, înlocuirea balustradelor și amplasarea de pasarele pietonale ce vor asigura legătura cu parcul, ceea ce va schimba înfățișarea întregii zone. De asemenea, pe malurile Someșului vor fi amenajate două amfiteatre de dimensiuni mici.

În cadrul aceluiași proiect va fi modernizată și strada Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea pavajului și a bordurilor. Vor fi refăcute trotuarele și vor fi amenajate benzi pentru biciclete.

În acest moment, în ciuda faptului că parcul a fost deschis de municipalitate publicului larg, clujenii îl evită deoarece încă are aspectul unui loc părăsit unde își duc veacul oamenii străzii.

Citește și:

Parcul Feroviarilor este tot în paragină, iar clujenii îl evită – FOTO

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *