In vizor

Seful Radiodifuziunii Romane sustine ca plagiatorul Rosca beneficiaza de "prezumtia bunei credinte"

Conducerea Societatii Romane de Radiodifuziune are o reactie cel putin partinitoare fata de managerul Radio Cluj, Bogdan Rosca, gasit vinovat de plagiat de catre Comisia de etica a Universitatii Babes-Bolyai. Intr-un raspuns oficial, SRR arata ca nu se impune luarea unor masuri fata de jurnalist, deoarece este aparat de “prezumtia bunei credinte”.

Ziar de Cluj a solicitat presedintelui SRR, Ovidiu Miculescu, un punct de vedere oficial privind situatia managerului Radio Cluj, Bogdan Rosca. Acesta a fost gasit vinovat de plagiat de catre Comisia de etica a UBB Cluj. Comisia a aratat ca Bogdan Rosca a copiat aproape in intregime lucrarea de diploma, de la un coleg de-al sau.

In acest context, reactia SRR este incredibila:

“Sistemul de drept romanesc consacra prezumtia bunei credinte in ceea ce priveste exercitarea drepturilor civile precum si prezumtia de nevinovatie. Asfel, anumite masuri la nivelul SRR legate de aspectele semnalate mai sus, impun existenta unei hotarari, decizii finale a organelor abilitate de lege sa constate plagiatul, respectiv sa dispuna masuri in acest sens”, se arata in raspunsul Serviciului Roman de Radiodifuziune.

Presedintele SRR, trei sesizari de incompatibilitate la ANI

Reactia conducerii Radiodifuziunii Romane nu este surprinzatoare, daca este sa ne luam dupa reputatia presedintelui Ovidiu Miculescu. Pe numele lui au fost depuse, pana acum, trei sesizari de incompatibilitate si de conflict de interese la Agentia Nationala de Integritate.

In ultima sesizare depusa la ANI se arata ca seful Radioului National si-a incheiat un contract individual de munca, pentru un salaiu lunar de 12.000 de lei (300 de lei pe ora), primind in acelasi timp si un salariu in calitate de presedinte-director general.

In 17 octombrie 2013, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ovidiu Miculescu, deoarece acesta a detinut simultan functia de membru al CA al Societatii Romane de Radiodifuziune si de manager al Societatii Nationale de Radiocomunicatii. Ulterior, organizatia sindicala din Radioul Public a mai depus o sesizare la ANI in care a precizat ca Miculescu a detinut, in acelasi timp, functia de membru in Comitetul Director al SRR si functia de administrator la societati comerciale de drept privat.

In ceea ce-l priveste pe Bogdan Rosca, acesta este managerul Radio Cluj de la inceputul lunii februarie, castigand concursul cu numai doua zile inainte de a fi declarat plagiator, de catre UBB Cluj.

Rosca a fost acuzat ca si-a facut lucrarea de licenta, copiind in proportie de 99 la suta, o alta lucrare de licenta care a fost elaborata de Mihai Miclaus, reporter la Radio Cluj. Miclaus a absolvit, in 1997, cursurile Facultatii de Stiinte Politice si Administratie Publica din cadrul UBB, cu o lucrare de licenta intitulata “Campaniile Prezidentiale Televizate”. Un an mai tarziu, in 1998, Bogdan Rosca a absolvit cursurile Universitatii Avram Iancu cu o lucrare intitulata “Politica in televiziune”. Cu exceptia titlurilor, intreaga lucrare este copiata. Rosca si-a sustinut licenta la UBB Cluj, deoarece, la acea vreme, Universitatea Avram Iancu nu era inca acreditata.

Foto: srr.ro, revistabulevard.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *