In ciuda faptului ca reprezentantii Primariei au sustinut ca petrecerea organizata de Ziua Varstnicului se adreseaza pensionarilor cu venituri reduse, se pare ca la cheful de 26.000 de euro, finantat din bugetul local, au participat si varstnici cu pensii de 1.200 de lei.
Chiar si in referatul Hotararii de Consiliu Local, prin care s-au alocat banii, se face referire la veniturile reduse ale pensionarilor, motivand astfel necesitatea evenimentului. Chiar si in Consiliul Local problema a generat discutii aprinse intre primar si consilierii PNL, cei din urma punand la indoiala eficienta cheltuirii banului public. Consilierii liberali spuneau atunci, in sedinta din septembrie, ca poate ar fi mai utila finantarea unui set de analize decat a unei petreceri pentru varstnici. In final hotararea a trecut cu 22 de voturi pentru si patru voturi impotriva.
Dupa eveniment reprezentantii Primariei si-au dat seama ca nu au o evidenta clara a veniturilor participantilor si recunosc ca nu i-au refuzat pe cei cu venituri mari, de chiar 1.200 de lei, pentru ca “erau locuri”.
Selectia participantilor chefului de 119.000 de lei din bugetul orasului s-a facut pana la urma pe incredere, listele fiind intocmite de sefii cluburilor de pensionari si ai asociatiilor.
“S-au avut in vedere persoanele cu venituri reduse cu prioritate, dar nu s-au exclus nici ceilalti. In afara de listele intocmite de Cluburile Pensionarilor, Asociatia Judeteana a Pensionarilor si Uniunea Generala a Pensionarilor au mai fost cetateni care si-au manifestat dorinta de a veni. Nu a fost cazul sa refuzam pe nimeni pentru ca au fost locuri. Au fost persoane cu venituri si cu 400 de lei, dar si cu 1.200 de lei”, a explicat Iulia Persa, seful Biroului Mass-Media al Primariei.
Consiliul Local a alocat pentru cheful pensionarilor cu 100.000 de lei mai mult decat pentru rechizitele unor copii nevoiasi.