In vizor

Pensionari “nevoiasi” cu pensie de 1.200 de lei, la cheful platit de Primarie

Scris de 812

In ciuda faptului ca reprezentantii Primariei au sustinut ca petrecerea organizata de Ziua Varstnicului  se adreseaza pensionarilor cu venituri reduse, se pare ca la cheful de 26.000 de euro, finantat din bugetul local, au participat si varstnici cu pensii de 1.200 de lei.

Chiar si in referatul Hotararii de Consiliu Local, prin care s-au alocat banii, se face referire la veniturile reduse ale pensionarilor, motivand astfel necesitatea evenimentului. Chiar si in Consiliul Local problema a generat discutii aprinse intre primar si consilierii PNL, cei din urma punand la indoiala eficienta cheltuirii banului public. Consilierii liberali spuneau atunci, in sedinta din septembrie, ca poate ar fi mai utila finantarea unui set de analize decat a unei petreceri pentru varstnici. In final hotararea a trecut cu 22 de voturi pentru si patru voturi impotriva.

Dupa eveniment reprezentantii Primariei si-au dat seama ca nu au o evidenta clara a veniturilor participantilor si recunosc ca nu i-au refuzat pe cei cu venituri mari, de chiar 1.200 de lei, pentru ca “erau locuri”.

Selectia participantilor chefului de 119.000 de lei din bugetul orasului s-a facut pana la urma pe incredere, listele fiind intocmite de sefii cluburilor de pensionari si ai asociatiilor.

“S-au avut in vedere persoanele cu venituri reduse cu prioritate, dar nu s-au exclus nici ceilalti. In afara de listele intocmite de Cluburile Pensionarilor, Asociatia Judeteana a Pensionarilor si Uniunea Generala a Pensionarilor au mai fost cetateni care si-au manifestat dorinta de a veni. Nu a fost cazul sa refuzam pe nimeni pentru ca au fost locuri. Au fost persoane cu venituri si cu 400 de lei, dar si cu 1.200 de lei”, a explicat Iulia Persa, seful Biroului Mass-Media al Primariei.

Consiliul Local a alocat pentru cheful pensionarilor cu 100.000 de lei mai mult decat pentru rechizitele unor copii nevoiasi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 8 hours Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 10 hours In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 11 hours PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
 • Acum 11 hours General
  CĂ A FOST ODATĂ “IRIS”. “Capitaliştii” de Cumetrie şi Urbanismul de Cumetrie au distrus o tradiţie veche de 100 de ani
 • Acum 12 hours In vizor
  PE MINE M-AŢI OMORÂT, DAR CU PFA-UL CE-AŢI AVUT? Românii care desfășoară activități independente, cei mai expuși riscului de sărăcie din toată UE
 • Acum 13 hours Politica
  TREBUIA NORMALITATEA SĂ FIE REGLEMENTATĂ PRIN LEGE: Senatorii au decis să-i lase pe copii să se joace în curtea şcolilor după orele de curs
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Păi bine, măi, Maestrică, Şefu’, dacă ştiai că te apuci să desfiinţezi parcarea de pe Universităţii, la ce ai mai turnat asfalt peste ruinele romane?
 • Acum 14 hours Eveniment
  50 de magazine Auchan din țară au fost amendate de ANPC cu 750.000 lei/ 14 magazine au fost închise temporar
 • Acum 1 day Politica
  GEOANĂ SAU CIUCĂ, aceasta-i întrebarea? Ciolacu: ”Puțin probabil să candidez la Președinție. Eu aș merge ca PSD să poată accepta o persoană care nu este din partid”
 • Acum 1 day Din oras
  Alertă de incendiu la Colegiul George Coșbuc din Cluj-Napoca
 • Acum 1 day PubliNews
  Street FOOD Festival revine în Iulius Parc: live cooking show-uri, delicii și concerte cu Vunk, Șuie Paparude, Taxi
 • Acum 1 day Politica
  Vai, săracii bugetari! Cum, în marea mila sa, le mai împing parlamentarii niște majorare salarială de la bugețel
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE