Din oras

Parcare prin SMS si la Cluj

Edilul Emil Boc va anunta in conferinta de presa de maine implementarea posibilitatii de a plati parcarea prin SMS si in Cluj-Napoca. Sistemul este functional inca de astazi, si chiar daca municipalitatea a tinut anuntul oficial pentru traditionala conferinta de presa au fost soferi care deja au platit parcarea in centrul orasului in acest fel.

Inainte de ocuparea locului de parcare sau in maxim 5 minute de la oprire utilizatorul are obligatia de a achita contravaloarea timpului de parcare prin transmiterea unui mesaj text de pe telefonul mobil la numarul 7420 valabil in Vodafone, Orange sau Cosmote. Astfel pentru o ora de parcare se transmite sms cu indicativul zonei (401 pentru zona 1, 402 pentru zona 2), urmat de numarul de inmatriculare al autoturismului. Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare a efectuarii platii, care cuprinde costul stationarii, zona tarifara, ora si minutul la care expira timpul de parcare. Planul tarifar este de 0,45 euro + tva pentru un sms.

Societatea timisoreana Piconet SRL este cea care a implementat si la Cluj sistemul de plata a parcarii prin SMS. Contractul castigat prin achizitie directa de la Primaria Cluj-Napoca se ridica la peste 18.000 de lei, plus TVA.

Piconet este lider de piata in ceea ce priveste acest sistem de taxare a parcarii, fiind firma care a implementat sistemul Tpark in Timisoara inca din 2006. De atunci sistemul lor este functional si in Oradea, Satu-Mare, Arad, Brasov, Bacau, Baia Mare si Bistrita. De asemenea, Piconet este cea care a dezvoltat prima aplicatie Android de plata a parcarii din Romania. La Cluj suma vizeaza produsele si licentele, precum si serviciul de mentenanta pentru o perioada de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *