Afacerea zilei

Optical Art, locul unde poti beneficia de servicii oftalmologice complexe si iti poti alege ochelari cu stil

Când intri intr-un cabinet medical, fie el si de optica medicala, te cuprinde inevitabil un sentiment de neliniste si stanjeneala. Doi medici clujeni, Ovidiu si Lacramioara Samoila, si-au propus sa creeze o atmosfera calda, cu suflet in cabinetul lor de pe strada Petru Maior. Designul artistic si mobilierul vintage din lemn masiv si cornier rectangular se imbina cu aparatura medicala moderna intr-un mod practic si estetic deopotriva.

Ovidiu Samoila lucreaza de 12 ani, din timpul rezidentiatului, in Clinica Oftalmologica din cadrul Spitalului Clinic Judetean, e medic specialist in Chirurgie Oftalmologica si asistent universitar la UMF „Iuliu Hatieganu”. Sotia sa, Lacramioara, este medic rezident oftalmolog la Spitalul Judetean.

„Totul a pornit de la dorinta de a duce consultatiile mai departe si de a finaliza actul oftalmologic. Avem foarte multi pacienti care simteau nevoia unor investigatii mai amanuntite si care ar fi preferat sa isi poata alege si ochelarii prescrisi in urma consultatiei din acelasi loc”, marturiseste doctorul Ovidiu Samoila.

Spitalul de stat nu dispune de toata aparatura necesara pentru diagnosticarea completa a problemelor oftalmologice, pacientii sunt multi si, pe langa timpul limitat, mai sunt si limitari de natura birocratica: biletul de trimitere, programarea cu intarziere (peste o luna), timpul de asteptare pe holul spitalului, timp redus pentru consultatie.

„Se impunea, deci, sa avem un  spatiu in care pacientii nostri sa beneficieze de o consultatie mai complexa si de unde sa poata pleca cu ochelarii la ochi”, spune medicul oftalmolog.

Ideea de a deschide un cabinet particular, afacere de familie, incepea sa prinda contur, dar era mai degraba un vis decat un plan. Pana intr-o zi de luni, in care Ovidiu Samoila se plimba intamplator pe acea strada si a vazut un spatiu de inchiriat. S-a gandit automat ca locul e perfect pentru un cabinet de optica medicala.

Spatiul destul de mare, luminos, bine compartimentat, vitrinele generoase, locatia centrala, accesibila si destul de aproape de locul lor de munca au fost argumentele care au convins-o si pe Lacramioara. Incepusera deja sa-si imagineze cum il vor organiza. Chiar in acea seara au dat avansul.

„Nu aveam nicio experienta manageriala si nici inclinatii spre business. Dar suntem pasionati de ceea ce facem si vrem ca toti pacientii nostri sa fie multumiti”, marturiseste Ovidiu Samoila, proprietarul Optical Art.

O luna mai tarziu, in octombrie 2013, cu resursele limitate pe care le avusesera la dispozitie si cu ajutorul generos al prietenilor, care au contribuit cu sfaturi, cu idei de design, cabinetul Optical Art a fost deschis.

Cabinetul ofera consultatii oftalmologice complexe, pornind de la autokeratorefractometrul cu tehnologie wave-front, biomicroscop, pana la computerul-tomograf retinian. Si, pentru ca multi pacienti au nevoie de ochelari, au posibilitatea sa isi aleaga, in functie de bugetul disponibil, dintr-o gama variata de lentile si rame de ochelari.

Sunt pacienti care revin si isi aduc intreaga familie. Fidelitatea este recompensata cu o reducere de 10% din pretul de achizitie al ochelarilor.

Informatii sau programari puteti obtine la numarul de telefon 0747.118.622 sau direct la Optical Art, strada Petru Maior, numerele 15-19, intre orele 09:00 si 19:00.

Sursa foto: Optical Art si Ziar de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *