Din oras

Matias vrea sa dea volumul la maxim – sute de clujeni doneaza bani pentru ca un copil de doi ani sa auda

Matias, este un pui de om care nu a auzit niciodata vocea mamei, glasul animalelor, cantecele copilariei. Are abia doi ani, dar si-a facut deja o sumedenie de pieteni, oameni cu suflet care vor sa-l ajute sa dea volumul la maximum, iar viata in liniste sa ramana doar un vis urat. Copilul are nevoie de implanturi la ambele urechi. Unul va fi decontat de catre CAS, iar unul trebuie sa-l plateasca parintii. Costul unui implant este insa de 95.000-100.000 lei.

Pentru ca puiutul de om sa nu fie supus la doua internari si sa treaca prin doua anestezii generale, parintii trebuie sa stranga aceasta suma uriasa pana toamna aceasta. Sansele lui de recuperare sunt de aproape 100%, acum la 2 ani, varsta pe care a implinit-o in 29 iulie. Pe masura ce trec lunile, scade insa si sansa lui de recuperare.

In ajutorul lui au sarit deja sute de clujeni, care vand obiecte la licitatie, iar banii stransi ii doneaza micutului. Printre ei se afla si Zolty din Bogata, bloggerul clujean cunoscut deja pentru actele sale caritabile.

„Bineinteles ca odata realizat implantul tot efortul de recuperare se va focaliza pe ore de logopedie, exercitii acasa etc. Deci mai continua tratamentul, insa hopul mare si greu este acela de a strange cei 100.000 lei pt al doilea implant”, spun parintii copilului.

Suntem castigatori si Matias e mai aproape de lumea asta plina de muzica”, spune mama copilului, multumitoare de toti cei care au donat, intr-un fel sau altul, bani pentru ca micutul de doar doi ani sa poata auzi.

„Anul acesta am fotografiat prieteni vechi si prieteni noi, omeni generosi care au venit pentru a-l ajuta pe Matias, un baietel absolut minunat, vesel si sociabil care are nevoie de o operatie extrem de costisitoare pentru a putea auzi”, spun si cei de la AD Photography, care au facut munca voluntara de dragul micutului.

Fotografiile facute de ei costa 50 de lei, bani care ajung tot in contul copilului.

Cei care vor sa il ajute pe Matias sa auda pot dona in urmatoarele conturi:

Coroian Denisa Andreea, Banca Transilvania,
RO85 BTRL RONC RT00 P089 7802 *cont lei
RO97 BTRL EURC RT00 P089 7801 *cont euro
RO40 BTRL USDC RT00 P089 7801 *cont dolari

Credit Foto: Corina Farczadi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *