Jos palaria

Locul copiilor e la scoala!

Asa se numeste evenimentul organizat pe Facebook cu scopul de a ajuta micutii dintr-o familie sarmana care locuieste chiar in centrul orasului. Initiatorii isi propun sa stranga pana in 14 septembrie “cat mai multe articole necesare oricarui copil care merge la scoala: ghiozdan, rechizite, caiete, hainute”.

Locul Copiilor e la Scoala continua campania Impreuna pentru copii, care s-a desfasurat de-a lungul verii, adunand donatii pentru familia nevoiasa care traieste intr-o cladire dezafectata. Micutii care si-au sarbatorit ziua in aceasta perioada au fost surprinsi cu dulciuri si alte bunatati. Acum, Ramona Axinte, o tanara cu suflet mare si-a propus sa gaseasca ajutor pentru ca acesti copii sa inceapa anul scolar fara sa le lipseasca nimic.

“Incepand de astazi pana in data de 14 septembrie (duminica), inainte de inceperea oficiala a noului an scolar, dorim sa strangem cat mai multe articole necesare oricarui copil care merge la scoala: ghiozdan, rechizite, caiete, hainute. Bineinteles, nu vrem sa ii lasam deoparte nici pe cei mai micuti care merg la gradinita si sa pregatim si pentru ei ceva special.  Al doilea obiectiv al acestui eveniment este de a strange in continuare donatii de hrana (alimente ce rezista), pentru ca aceasta este o mare nevoie a familiei care este uneori cu greu acoperita. Maria, Alisa, Daniela, Daniel, Amalia, Etelca, Andreea, Denisa sunt doar cativa dintre cei multi copii care locuiesc intr-o cladire dezafectata peste drum de Pasapoarte (zona Piata Cipariu). Locuiesc in subsolul cladirii copii, parinti, bunici, in niste conditii greu de imaginat pentru “zona buna” din centrul orasului. Dar nu e o surpriza faptul ca traim intr-o societate care ascunde problemele sub pres, dupa usa inchisa, intr-o incapere fara lumina.  Copiii sunt frumosi, veseli, activi, inca cu speranta. Pana cand le va rezista speranta? Cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, acesti copii au multe si diferite nevoi. E trist ca uneori nici cele de baza nu sunt acoperite, neavand nici macar ce manca. Alteori ziua e frumoasa, vin si ne jucam si scriem si coloram si povestim ce o sa facem cand vom fi mari”, se arata pe pagina evenimentului.

Cei care pot ajuta cu bani, mancare neperisabila,  produse sanitare, rechizite si jucarii, haine, sunt rugati sa o contacteze pe Ramona la 0743779974, ramona.axinte1987@gmail.com sau pe Sanda la 0746375847. Jos Palaria!

Foto: Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *