In vizor

Florestenii vor merge cu troleul acasa – un proiect de 8 milioane de euro

Compania de Transport Public Cluj-Napoca are 19 propuneri de proiecte, clasificate intr-o ordine de importanta si prioritate, pe care doreste sa le realizeze in anii urmatori, prin accesare de Fonduri Europene nerambursabile. Decizia vine in urma dezvaluirii proiectului de realizare a Planului de Mobilitate Urbana Durabila, finantat de Uniunea Europeana, unde se sublinia faptul ca transportul in comun in Cluj-Napoca este, de multe ori, deficitar

Chiar daca nu se vor implementa toate, ne vom stradui sa implementam cat mai multe, in ordinea prioritatilor. Vom colabora cu grupul de lucru la acest Plan, avand in vedere ca aceasta este o conditie esentiala de obtinere a finantarii Europene pentru implementarea lor.
Doua dintre aceste proiecte  importante, oportune si realizabile sunt: ‘Extinderea transportului electric Cluj-Napoca – Floresti” si “Extinderea transportului electric Cluj-Napoca – Apahida
”.

Extinderea transportului cu troleibuze in Apahida – un proiect de 8 milioane de euro

Pe model european, CTP isi propune sa introduca troleibuze din Cluj pana in Apahida. Numarul mare de calatori si avantajele transportului electric justifica infiintarea unei linii de troleibuz in zona, spun acestia.

Aceasta linie de transport a devenit foarte aglomerata, zona fiind tot mai populata in ultimul timp. Apahida este in continua dezvoltare atat din punct de vedere economic, cat si rezidential. Transportul cu troleibuze este tot mai apreciat in Europa si nu numai, se extind liniile existente, se infiinteaza linii noi. Noi dorim sa ne integram in acest trend al transportului in Europa – este mijlocul de transport care va inlocui in mare masura transportul cu autobuze”, se arata intr-un raport al CTP.

Extinderea liniei de troleibuz in Floresti costa alte 8 milioane de euro

Comuna Floresti, cea mai mare comuna din tara, are aproximativ 30.000 de locuitori, din care majoritatea lucreaza in Cluj-Napoca. Transportul persoanelor la si de la locul de munca este o problema serioasa, care trebuie rezolvata”, mai spun reprezentantii CTP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *