In vizor

Drumex, firma responsabila de dezastrul Rachitele-Ic-Ponor, abonata la banii RAADPP

In perioada 2013-2014 toate expertizele, studiile de trafic si verificarile de proiect la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat s-au facut de catre firmele lui Mihai Iliescu (foto) de la Universitatea Tehnica. Astfel prin societatea Drumex, care a facut expertizele si studiile de trafic, Iliescu a luat 200.000 de lei prin incredintare directa. La asta se adauga 25.000 de lei pentru verificarea proiectelor, efectuata de PFA Iliescu.

Mihai Iliescu, profesor si presedinte al senatului la UTCN, nu este strain de contractele cu statul. Si mai ales cu RAADPP. Drumex este societatea care a proiectat drumul Rachitele Ic-Ponor.  In 2010, dupa primul an de la demararea proiectului s-a constatat ca acesta nu corespundea realitatii din teren.  Motiv pentru care a trebuit ajustat. In loc sa se penalizeze proiectantul pentru erorile facute, acesta a fost “premiat” cu un nou contract, prin incredintare directa, practic pentru a-si repara propriile greseli. Este vorba de contractul incheiat in septembrie 2012 intre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj si firma Drumex, cea care a facut proiectul initial eronat. Valoarea contractului “Servicii de proiectare privind documentatii suplimentare pentru lucrarile de drum si poduri la obiectivul – Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop-Ic Ponor” este de 59.000 de lei, adica aproape 14.000 de euro.

In toamna anului trecut Drumex SRL, a primit din partea Primariei Cluj-Napoca un contract de  77.500 de lei, pentru expertizele tehnice ale unor poduri din Cluj-Napoca.  

Profesorul Iliescu este actionar unic la societatea Drumex, infiintata in 1993, specializata in proiectare drumuri si poduri. In 2013 societatea a declarat o cifra de afaceri de 1.7 milioane de lei si un profit de 88.000 de lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *