In vizor

Drumex, firma responsabila de dezastrul Rachitele-Ic-Ponor, abonata la banii RAADPP

Scris de 841

In perioada 2013-2014 toate expertizele, studiile de trafic si verificarile de proiect la Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat s-au facut de catre firmele lui Mihai Iliescu (foto) de la Universitatea Tehnica. Astfel prin societatea Drumex, care a facut expertizele si studiile de trafic, Iliescu a luat 200.000 de lei prin incredintare directa. La asta se adauga 25.000 de lei pentru verificarea proiectelor, efectuata de PFA Iliescu.

Mihai Iliescu, profesor si presedinte al senatului la UTCN, nu este strain de contractele cu statul. Si mai ales cu RAADPP. Drumex este societatea care a proiectat drumul Rachitele Ic-Ponor.  In 2010, dupa primul an de la demararea proiectului s-a constatat ca acesta nu corespundea realitatii din teren.  Motiv pentru care a trebuit ajustat. In loc sa se penalizeze proiectantul pentru erorile facute, acesta a fost “premiat” cu un nou contract, prin incredintare directa, practic pentru a-si repara propriile greseli. Este vorba de contractul incheiat in septembrie 2012 intre Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a Judetului Cluj si firma Drumex, cea care a facut proiectul initial eronat. Valoarea contractului “Servicii de proiectare privind documentatii suplimentare pentru lucrarile de drum si poduri la obiectivul – Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele-Prislop-Ic Ponor” este de 59.000 de lei, adica aproape 14.000 de euro.

In toamna anului trecut Drumex SRL, a primit din partea Primariei Cluj-Napoca un contract de  77.500 de lei, pentru expertizele tehnice ale unor poduri din Cluj-Napoca.  

Profesorul Iliescu este actionar unic la societatea Drumex, infiintata in 1993, specializata in proiectare drumuri si poduri. In 2013 societatea a declarat o cifra de afaceri de 1.7 milioane de lei si un profit de 88.000 de lei.

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 3 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 4 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE