Politica

Caracatița senatorilor clujeni, cu tentacule către banul public

Doi din cei patru senatori clujeni au mai multe afaceri, unele extrem de bănoase. Mai mult, unul dintre ei este implicat în afaceri cu persoane care de-a lungul anilor au fost abonate la banul public. Administratorul uneia din firmele unui senator clujean este administrator și la Sala Polivalentă, aflată în subordinea Primăriei. Coincidență sau nu, acesta are și o firmă de organizare de evenimente.

Vasile Ilea (PSD), Marius Nicoară (PNL, fost ALDE), Mihai Goţiu (USR) și László Attila (UDMR) sunt cei patru senatori pe care îi are județul Cluj în legislatura 2016 – 2020. Doar Mihai Goțiu nu are nicio afacere. De departe, cel mai prosper este Marius Nicoară.

Vasile Ilea are două firme împreună cu mai mulți asociați. Tocaroba este una din firmele senatorului clujean. A fost înființată în 2013, îl are ca asociat unic pe Vasile Ilea și administrator pe Răzvan Dorel Colcer. Obiectul de activitate este fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp). Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 3.216 lei, un profit de 2.800 lei și zero angajați.

Răzvan Colcer este administrator și la Sala Polivalentă, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Societatea Primăriei are cinci administratori, unul dintre aceștia fiind Colcer. Administratorul firmei lui Ilea are la rândul său o firmă de organizare de evenimente, înființată în 2012. În 2018 a avut o cifră de afaceri de 61.600 lei și un profit de 27.000 lei.

Vasile Ilea mai are și firma VBA Media Consulting, înființată în 2010, cu obiect de activitate activități ale agențiilor de publicitate. Nu deține singur această firmă ci împreună cu Bogdan Buta și Andrei Ciubuc. Bogdan Buta este managerul general al festivalului Untold, ani la rând abonat la banul public prin Federația Share și Consorțiul Organizațiilor Studențești. Andrei Ciubuc este un apropiat al lui Bogdan Buta și partener de afaceri.

Marius Nicoară este implicat și el în nenumărate afaceri. Compexit Trading este una din firmele la care este asociat senatorul PNL. Firma are ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone). A fost înființată în 1995 și are un număr mediu de 141 angajați. În 2018, Compexit Trading a avut o cifră de afaceri de aproape 15 milioane lei și un profit de aproape 718.000 lei.

Alături de Marius Nicoară, mai apar asociați Titus Liviu Nicoară, Ioan Alexandru Roșu și Mihnea Cristian Roșu. Administratori sunt Maria Cristina David și Titus Liviu Nicoară.

Aceiași acționari și administratori apar și la firma Topcar Impex, înființată în 1998, cu obiect de activitate tot comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone) și cu un număr mediu de 9 angajați. Cifra de afaceri declarată în anul 2018 a fost de 1,5 milioane lei și profitul de 2.448 lei.

Marius Nicoară apare asociat și la firma Gimai Food SRL, înființată în 2016, cu obiect de activitate activități de consultanță pentru afaceri și management. Senatorul PNL este asociat alături de fostul consilier local PNL Dreoni Giacomo și Ioana Silvia Bogătean. Pentru anul 2018 firma a declarat o cifră de afaceri zero și pierderi de 1.700 lei.

Parlamentarul clujean este acționar și la Banca Transilvania, unde deține părți sociale/acțiuni în valoare de aproape 471.000 lei.

Laszlo Attila este acționar la Radio Paprika alături de alți zece acționari. În 2018, firma a declarat o cifră de afaceri de peste 146.000 lei și un profit de 253 lei.

Citește și:

Afacerile parlamentarilor clujeni – proprietari de blocuri, clinici medicale și mici baroni locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *